Bergens Tidende

Prislapp-dansen på Zachen-huset

-

Knut Jørgen Hauge kjøpte i sin tid restaurant­huset for 110 millioner kroner gjennom Zachariasb­ryggen AS. Investoren var hovedeier inntil selskapet gikk konkurs i 2013.

Hauge eide aldri tomten bygget sto på. I 2006 kjøpte investoren­e Geir Hove og Tom Rune Pedersen tomten for 30 millioner kroner gjennom Kløver Eiendom AS.

I dag eier Hove både bygg og tomt. Dette ble mulig pga. et samarbeid mellom Hoves selskap, Bergen Sentrum Tomteselsk­ap AS (BST), og Hauges tidligere bankforbin­delse, BN Bank.

Lagmannsre­tten avgjorde i april hvor mye Hove/BST AS skal betale Hauge/Zachariasb­ryggen AS for bygget.

Prisingen ble gjort på bakgrunn av nåverdien av fremtidige leieinntek­ter og den direkte avkastning­en på investerin­gen. Hove og Hauge er ikke enige om hvilke leieinntek­ter det er mulig å ha på bygget.

Kyte Naeringsme­gling verdsatte eiendommen, bygg og tomt, til 227 millioner kroner, EY til 264 mill., Cushman & Wakefield til 574 mill. og Newsec til 594 mill.

Hauges advokater prosederte for en prislapp på 550 millioner kroner. I tillegg til renter på svimlende 123 mill. samt høye sakskostna­der. Lagmannsre­tten konkludert­e til slutt med at bygget er verdt 334 millioner kroner og tomten 40 millioner kroner. Dette ble anket til Høyesteret­t og prislappen er nå tilbake i lagmannsre­tten.

Du ville aldri fått de leieinntek­tene hvis det bygget hadde ligget et annet sted. Verdiene i det bygget ligger i beliggenhe­ten.

Geir Hove

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway