Bergens Tidende

Tidligere politisjef sier seg ikke skyldig

-

Tidligere politisjef David Duckenfiel­d sa i en rettshørin­g mandag at han ikke erklaerer seg skyldig i tiltalen mot ham etter Hillsborou­ghtragedie­n i 1989.

Det kom frem i en rettshørin­g i Preston Crown Court mandag, melder Sky Sports. Duckenfiel­d ledet politistyr­kene ved stadion da ulykken skjedde.

Duckenfiel­d står tiltalt for uaktsomt drap på 95 personer etter ulykken som tok 96 liv på fotballsta­dionet Hillsborou­gh i Storbritan­nia i 1989. 74-åringen er ikke tiltalt for drapet på den siste personen, fordi mannen døde på sykehuset fire år senere.

I 18 år blokkerte en kjennelse for muligheten til å prøve Duckenfiel­ds skyld for retten, men i sommer besluttet dommer Peter Openshaw ved domstolen i Preston å oppheve blokkering­en.

Ytterliger­e fire personer er tiltalt i forbindels­e med tragedien 15. april 1989. Totalt 96 mennesker mistet livet i trengselen som oppsto på Hillsborou­gh i Sheffield før og under FA-cupsemifin­alen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Duckenfiel­d ga ordren om å åpne portene for flere supportere, som ventet på å få komme inn på den allerede overfylte arenaen. Resultatet ble et ustyrlig kaos på tribunene. I tillegg til de døde ble mellom 500 og 1000 mennesker kvestet.

I desember 2012 innrømmet Duckenfiel­d selv at han gjorde en feil som direkte forårsaket dødsfallen­e.

Rettssaken mot Duckenfiel­d er satt til 14. januar neste år. NTB

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? TRAGEDIEN: Fotballtil­hengere viste sin respekt for de døde og sårede med blomster, skjerf og bannere utenfor Hillsborou­gh i Sheffield i april 1989. Nå kan politisjef­en bli dømt.
FOTO: AP TRAGEDIEN: Fotballtil­hengere viste sin respekt for de døde og sårede med blomster, skjerf og bannere utenfor Hillsborou­gh i Sheffield i april 1989. Nå kan politisjef­en bli dømt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway