Bergens Tidende

Du skal vaere tålmodig

-

Det finnes svaert få fotballspi­llere ingen har oppdaget. Du får som regel som fortjent. Blir du god nok i fotball, kommer du til å tjene penger og spille for store lag. Altså skal du kun konsentrer­e deg om å bli god nok i fotball – ikke om alt det andre som er rundt fotballen. Betyr det ikke så mye? Er du fornøyd om du spiller en god kamp selv om laget taper? Dette er farlig. Alle må laere seg å vinne og å tape, men mange av de største spillerne hater å tape så intenst at de gjør alt de kan for å unngå det. Tap blir brukt som brensel for å kunne slå tilbake. Skal du bli toppspille­r, er den mentale delen av idretten meget viktig. Vinnervilj­e er en viktig drivkraft for de fleste, men må brukes riktig.

Ros er sølv, men kritikk kan vaere gull. Ikke bare omgi deg med folk som forteller deg hvor god du er. Lytt også til dem som kommer med kritikk. Ja, det svir. Men du skal bruke det på rett måte. Som motivasjon og innspill. Ikke lytt til smisk og pjatt. Hør på dem som sier du kan bli god, ikke dem som gir deg følelsen av at du allerede er det. Husk: Talenter er det mange av. Toppspille­re er det mange faerre av.

Alle treninger er ikke like morsomme, alle dager er ikke enkle. Du kommer til å møte motgang og det kommer til å gjøre vondt, dette. Men hvis du over tid mistrives med presset, med all treningen, med det altoppsluk­ende – da må du tenke deg om. Dette er et spill. Hvis du ikke elsker det, er det på tide å gjøre noe annet. Gleden må ligge i bunn. Hvis det ikke er morsomt mer, da er det på tide å sjekke ut alt annet livet har å by på. Da kan du jo til og med bli medlem i «Eg kunne blitt god, eg»-klubben ...!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway