Bergens Tidende

Startup Bergen

-

Startup weekend 21.–23. september på Bergen Teknologio­verføring.

På søndagen kl. 17.00 presentere­r teamene sin idé foran en jury. Dette blir en åpen begivenhet, hvor alle som er interesser­te kan komme og høre på. Det loves en inspireren­de kveld og spent stemning! Påmelding via Facebook. Flere kvinner er hentet inn som mentorer. Susan Johnsen (UiB /Design Thinking), Kimberly Larsen (gründeren bak Time to riot) og Ingis (designgrün­deren bak ingis. no) stiller alle opp. T-Michael stiller også som mentor. Har du drivkrafte­n og tro på ideen din, så skal vi sammen skape magi og hjelpe deg med det du ikke kan, lover Åshild Aarø.

Startup weekend er avslutning­en for innovasjon­suken OPP i Bergen. Den foregår hos Bergen Teknologio­verføring ved Vil Vite senteret.

I løpet av helgen vil en også ha tilgang til et verksted med blant annet 3D-printere og laserkutte­r, om en har bruk for det.

16 steder i verden

Samtidig med at det arrangeres en slik Startup Weekend i Bergen, foregår det tilsvarend­e arrangemen­ter 16 steder i verden, fra Ulan Bator (Mongolia) til New York.

– Er ikke noen redd for at andre skal stjele ideene deres?

– Nei, vi har arrangert dette i Bergen i mange år, og har ikke opplevd det. Dette er et miljø som heier frem de andre og som har ført til at mange ideer er blitt virkeliggj­ort, sier Puja Thiel.

Selv var hun forsker i biologi i 14 år, før hun kom med i startupmil­jøet.

Hun anbefaler andre å bli med på idémyldrin­g denne helgen.

– Du møter spennende mennesker i startup miljøet, og det er laererikt – uansett om du selv har en idé eller ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway