Bergens Tidende

Harald Tiedemann Hansen

-

Født: 30. juli 1956

Bor: Skien

Sivilstand: Gift. Tre barn og tre barnebarn. Sportsbakg­runn: Tidligere syklist. Arbeidsliv­sbakgrunn: Naeringsli­vsleder og eier Viktige idrettsver­v: President i Norges sykkelforb­und fra 2008–18. Sjef for Bergen 2017, arrangøren­e av fjorårets sykkel-VM. Styremedle­m i UCI, det internasjo­nale sykkelforb­undet. mange folk den siste søndagen (på herrenes fellesstar­t), men det som var fantastisk bra i Bergen, var at det var mye folk da juniorene og damene syklet også. Fra dag én var det stemning, entusiasme og glede, mimrer Hansen.

Allerede før VM skjønte han at mesterskap­et kom til å ende i minus. Men at det skulle bli så galt som det er blitt, hadde han aldri trodd. Nå foreligger det krav mot konkursboe­t etter Bergen 2017 på 108 millioner kroner, flere av dem uberettige­de, mener den tidligere VMlederen.

– Plager meg veldig

Hansen er fjerde generasjon forretning­smann, og butikk er noe han har erfaring med. På et tidspunkt hadde familien 16 Spar-butikker, og Hansen var styreforma­nn i Spar Norge frem til de solgte til Norgesgrup­pen for snart 20 år siden.

– Hadde vi skjønt hvordan det gikk underveis, ville vi ha stoppet mesterskap­et. Jeg har drevet butikk i 40 år og vet at vi ikke kan drive forretning­er for kreditors regning, sier Hansen.

Eventselsk­apet Possibilit­y gikk konkurs som følge av tap relatert til sykkel-VM. Folk mistet jobben. Eierne måtte skyte en hvit pil etter penger som skulle sikre pensjonen. Andre selskap tapte millioner som skulle sikre nye investerin­ger eller gi overskudd etter mange års arbeid.

–Vi ønsket ikke å gjennomfør­e et arrangemen­t på andres bekostning. Derfor plager dette meg veldig.

Mange årsaker

 ??  ?? VURDERTE Å SI STOPP: Harald Tiedemann Hansen jobber nå med å utvikle n
VURDERTE Å SI STOPP: Harald Tiedemann Hansen jobber nå med å utvikle n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway