Bergens Tidende

Utvider TV-tilbudet

- TONJE AURSLAND tonje.aursland@bt.no foto RUNE SAEVIG

De utviklings­hemmedes egen TV-kanal skal begynne å produsere egne magasin. Målet er å starte lokalkonto­r på hele Vestlandet.

Ideen bak TV Bra dukket opp for syv år siden. Camilla Kvalheim jobbet da som miljøterap­eut i Tertnesfla­ten bofellessk­ap.

– Litt som Skavlan/Senkveld

– Jeg så at de utviklings­hemmede ikke hadde de samme rettighete­ne som oss andre. De hadde ikke egen bolig, ikke jobb og så videre. Samtidig hadde de så mange ressurser, sier hun.

TV Bra ble etablert og de utviklings­hemmede fikk prøve seg både foran og bak kamera. Reportasje­ne ble lagt ut på nettsiden deres.

– Det som er nytt nå er at vi skal lage hele magasinsen­dinger med egen programled­er, sier Kvalheim, som nå er redaktør for kanalen.

Det er Isabel Aanes (29) som skal lede sendingene.

– Programmet blir en blanding av Lindmo, Skavlan og Senkveld. I første sending snakker jeg med Thomas Numme om å tørre ting man er redd for. Og så forteller Anne Sofie Kvalvik hvordan det var å bli headhuntet til DNS. Jeg tror det blir bra, sier hun.

Aanes har jobbet i TV Bra i fire år og er en erfaren programled­er.

– Jeg trives veldig godt i jobben, og synes at vi er kommet veldig langt siden vi startet opp, sier hun.

Sendingene skal spilles inn i kanalens TV-studio på Bønes. Et nytt program av «Bra sending» skal legges ut hver måned.

Ikke eget tilbud

Redaktøren mener det lenge har vaert behov for et eget TV-tilbud til målgruppen.

 ??  ?? Bertine Aae reiste fra Sandane for å spille blokkfløyt­e på premierefe­sten til TV Bra.Torsdag ble satsingen fra TV Bra feiret, blant annet med konsert av Proffene.TV-PROFILEN: Isabel Aanes skal har jobbet i TV Bra i fire år og skal lede nysatsinge­n «Bra sending».
Bertine Aae reiste fra Sandane for å spille blokkfløyt­e på premierefe­sten til TV Bra.Torsdag ble satsingen fra TV Bra feiret, blant annet med konsert av Proffene.TV-PROFILEN: Isabel Aanes skal har jobbet i TV Bra i fire år og skal lede nysatsinge­n «Bra sending».
 ??  ?? PROFFENE:
PROFFENE:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway