Bergens Tidende

Uanstendig av Bergen kommune å henge ut et barn

- RUNE CHR. TOLLEFSEN

Lindås om dette, som vedkommend­e skulle. Da eleven noen måneder seinere fant ut at feilen ennå ikke var rettet, gjorde han én feil. Han misbrukte tilgangen og sendte ut noen mailer i rektors navn. Da først våkner skolen. Politiet blir kontaktet, datautstyr­et til eleven blir beslaglagt og etterforsk­ning startet. Saken går til topps i kommunen. KOMMUNEN SVARER, ikke ved å beklage egne feil, men ved å henge ut den stakkars eleven i all offentligh­et. Brev blir sendt med hjem til alle foreldre i Bergens-skolene. Der får eleven all skyld i saken. Selv kommunaldi­rektør Trine Samuelsber­g anklager barnet, og ikke sine egne ansatte.

Hvor går grensen din for anstendigh­et, kommunaldi­rektør? Når Bergen kommune legger skylden på et barn, er bunnen nådd. Eleven skulle fått en gave. En ny PC. Blitt rost for det han gjorde. Eleven ga beskjed, både til foreldre og til skolen, og for dette blir barnet straffet.

NÅR INKOMPETAN­SEN ligger i egne rekker, så blir barnet ofret. Du burde skamme deg, Samuelsber­g. Det er ikke sånn vi laerer våre barn å ta ansvar for egne handlinger. Dette er feighet for å redde ansikt, for sikkerhets­svikten er ditt ansvar, ikke elevens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway