Bergens Tidende

Som innbytter sørger han for ett målpoeng i timen

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no ANDERS PAMER

Brann har fått en ny superinnby­tter. Navnet er Peter Orry Larsen – og han er dødelig effektiv.

Brann-trener Lars Arne Nilsen får ofte ros for å gjøre innbytter som påvirker kampene direkte. BT har gått gjennom skiftene treneren har foretatt, og sett etter de mest målbare, offensive effektene.

Én mann peker seg ut som lagets superinnby­tter. Nei, det er ikke Azar Karadas (han har ikke scoret på snart to år). Det er Peter Orry Larsen. – Ordet «super» er positivt, «innbytter» ikke fullt så positivt. Det spørs hvordan man ser på det, men man vil jo gjøre det så godt som mulig som innbytter, sier Larsen.

Supertalle­ne

I sine snaut to Brann-sesonger har 29-åringen scoret fem mål som innbytter i eliteserie­n. Han har også kommet fra benken og slått to målgivende pasninger.

I år har Peter Orry Larsen 175 innbytterm­inutter fordelt på syv innhopp. Det er blitt til tre mål og én målgivende pasning.

I fjor scoret han to mål på 184 minutter som innbytter.

Det gir én scoring pr. 72. minutt som innbytter. Og ett målpoeng pr. time på banen som innbytter.

Alle kampene der Larsen har scoret som innbytter, har endt med Brann-seier ...

Ingen i Eliteserie­n har scoret like mange eller flere innbytterm­ål enn Larsen i år.

– Det høres fint ut. Jeg har vaert på rett plass til rett tid mange nok ganger, kommentere­r Larsen selv.

– Det er gode tall. Han er jo heller ikke spiss, men midtbanesp­iller, stemmer Ballsparke­kspert Erik Huseklepp i, en mann som også har hatt rollen som superinnby­tter i Brann.

Derfor er han effektiv

At Larsen er en effektiv joker fra benken, mener Huseklepp det er flere årsaker til.

 ??  ?? MOT RANHEIM: Peter Orry Larsen ble matchvinne­r mot Ranheim. Som innbytter. Her jubler han i nettet med Steffen Lie Skålevik, mens Bismar Acosta vrir seg i smerter bak mål etter et ublidt
MOT RANHEIM: Peter Orry Larsen ble matchvinne­r mot Ranheim. Som innbytter. Her jubler han i nettet med Steffen Lie Skålevik, mens Bismar Acosta vrir seg i smerter bak mål etter et ublidt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway