Bergens Tidende

Peter Orry Larsens målpoeng som innbytter

-

– Når Brann kommer til innlegg og dødballer, er han alltid i boksen. Der er han også ganske lur og da kommer han til mange sjanser. Tidligere i karrieren har problemet hans vaert uttellings­prosenten, men i Brann har den vaert ganske bra, sier Huseklepp, som sammenlikn­er Larsens målteft med Kristoffer Barmens.

Larsen sier seg «litt enig», også i at han er mer effektiv enn før.

– Rollen min i Brann er slik at jeg ofte skal inn i boksen. Jeg er en spillertyp­e som prøver å vaere boks-til-boks. Da jeg spilte i Aalesund, måtte jeg vaere litt flere ting – litt midtbanean­ker og ikke like ofte i boksen som nå. I Brann er jeg der «hele tiden», sier Larsen.

Han peker også på at Brann i større grad enn gamleklubb­en styrer kampene de er med i. Det igjen fører til flere sjanser for en som ham.

Derfor er den manglende spilletide­n frustreren­de. Huseklepp vet akkurat hvordan Måløy-mannen har det. Han likte heller ikke spesielt godt å vaere «superinnby­tter»:

– Den rollen er ikke så artig, fordi du ønsker å spille fra start. Det jeg fokuserte veldig på, var ikke å bruke energi på trenerens valg – dem fikk jeg uansett ikke gjort noe med. Jeg tenkte bare på hva jeg skulle gjøre når jeg kom innpå.

Uenig om spilletide­n

– Burde Larsen startet flere kamper?

– Jeg har tidligere sagt at det var et galt valg da Ordagic ble valgt i stedet. Larsen kunne spilt mer, for han har vaert god i hele år, sier den nåvaerende Åsanespill­eren.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er uenig.

– Nei, jeg synes ikke han burde spilt mer. Brann har gode alternativ­er i hans posisjon når alle er friske. Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen gjør Brann bedre, og selv om Peter Orry Larsen ikke er mye dårligere, så er de to klare førstevalg, sier den tidligere Start-spilleren, og legger til:

– Men han har utnyttet spilletide­n sin veldig godt.

Mathisen mener det er fordi han som innbytter tilbyr noe annet enn Barmen og Haugen. Det forandrer kampbildet. Han kommer inn med mye energi og en teft for mål.

– Lars Arne Nilsen har vaert flink til å bytte inn de riktige typene til riktig tid. Han har den egenskapen, i tillegg til at bredden er stor nok og typene forskjelli­ge nok til at han kan gjøre det, sier sørlending­en.

 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD, SCANPIX ?? 2017:Mot Sogndal: Larsen inn på stillingen 1–2 i det 76. minutt, utlikner i det 82. Brann vinner kampen 3–2.Mot Viking: Inn på stillingen 3–2 til Brann i det 75. minutt, punkterer kampen med 4–2 i det 90. minutt.2018:Stabaek: Inn på stillingen­2–0 i det 67. minutt, legger på til 3–0 ti minutter senere.Sandefjord: Inn ved pause. Matchvinne­rscoring fem minutter senere.Start: Inn i det 70. minutt. Såkalt «indirekte assist» til Steffen Skålevik i det 75. minutt.Ranheim: Inn ved pause. Matchvinne­rscoring (59. min.). MOT ROSENBORG: Peter Orry Larsen feiret slik etter matchvinne­rmålet mot Rosenborg i mai. Larsen startet kampen.
FOTO: OLE MARTIN WOLD, SCANPIX 2017:Mot Sogndal: Larsen inn på stillingen 1–2 i det 76. minutt, utlikner i det 82. Brann vinner kampen 3–2.Mot Viking: Inn på stillingen 3–2 til Brann i det 75. minutt, punkterer kampen med 4–2 i det 90. minutt.2018:Stabaek: Inn på stillingen­2–0 i det 67. minutt, legger på til 3–0 ti minutter senere.Sandefjord: Inn ved pause. Matchvinne­rscoring fem minutter senere.Start: Inn i det 70. minutt. Såkalt «indirekte assist» til Steffen Skålevik i det 75. minutt.Ranheim: Inn ved pause. Matchvinne­rscoring (59. min.). MOT ROSENBORG: Peter Orry Larsen feiret slik etter matchvinne­rmålet mot Rosenborg i mai. Larsen startet kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway