Bergens Tidende

Borch enkelt til finale

- METTE BUGGE mette.bugge@aftenposte­n.no

EM-mester Kjetil Borch hadde ingen problemer med å ta seg til A-finale i singlescul­ler under roVM i Bulgaria. I semifinale­n vant han komfortabe­lt.

Hortens-roeren ledet ved samtlige passerings­punkt fra start til mål.

– Jeg hadde ventet at han skulle lede etter 500–600meter, men så trodde jeg at Robert Manson skulle vaere enda tøffere mot slutten, sier trener Johan Flodin til Aftenposte­n.

Robert Manson fra New Zealand lå lenge og presset nordmannen, men måtte de siste hundre meterne se førsteplas­sen gå tapt. Også Harry Leask fra Storbritan­nia passerte båten fra New Zealand på tampen, men de tre tok seg til A-finalen.

Der får de tre følge av Ondrej Synek fra Tsjekkia, Oliver Zeidler fra Tyskland og Mindaugas Griskonis fra Litauen. Synek, som vant sin semifinale, kom i mål knappe fem sekunder bak Borchs tid.

– Kjetil er i veldig god form, sier Flodin.

A-finalen går søndag formiddag.

– Det er aldri positivt å bli skadet, men i Kjetils tilfelle var det det, sier Olaf Tufte.

Tufte, som fulgte kameratens løp hjemmefra, viser til kneskaden Borch fikk for et halvt år siden.

– Han har hele tiden følt at han har vaert etter skjema. Det betyr at han har måttet vaere veldig fokusert og gjøre alt med kvalitet, sier veteranen.

Tufte sier dette minner om sitt eget opplegg foran OL i 2004.

– I 2003-sesongen fikk jeg en ryggskade og beskjed om at jeg ikke kunne ro på fire måneder. Det førte til at jeg tok gull i OL, sier han.

Tufte karakteris­erer Borchs semifinale­lørdagen som solid.

– Han har utviklet seg til å bli en utøver som tar mer ansvar. Han har kun fokus på seg og sitt.

Den norske dobbeltscu­lleren Erik Solbakken og Jan Oscar Helvig endte på femteplass i sin semifinale og må nøye seg med B-finale søndag. De var over 11 sekunder bak tredjeplas­sen til den tyske båten i heatet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway