Bergens Tidende

Ikke skremt av Jakobs kollaps

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

I fjor måtte Jakob Ingebrigts­en hjelpes opp til toppen av Stoltzen. Nå er det Henriks tur.

– Det er en fin jubileumsg­ave for oss, sier Owen Westergård.

Pressekont­akten i Stoltzekle­iven Opp er mildt sagt begeistret for at friidretts­stjernen Henrik Ingebrigts­en, og hans ikke helt så ukjente far, har meldt sin ankomst til den 40. utgaven av motbakkelø­pet.

– Han er vant med å konkurrere og har god kapasitet. Det eneste friidretts­utøverne må laere seg er å løfte beina. Å løpe i motbakke, rett og slett, sier Westergård.

Forrige gang Henrik Ingebrigts­en deltok i Stoltzen var tilbake i 2013. Den gang løp han opp trappene på kruttsterk­e åtte minutter og 50 sekunder.

I fjor forsøkte yngstemann Jakob så hardt at han kollapset mot toppen. Han måtte hjelpes opp de siste stegene av pappa Gjert Ingebrigts­en.

De to Team Ingebrigts­en-medlemmene er ikke de eneste idrettspro­filene som skal delta i løpet. Brann stiller nemlig med to deltakere, som har utfordret hverandre: Trener Lars Arne Nilsen og toppspille­rutvikler Helge Haugen.

– Dette er første gang vi har offisiell deltakelse fra Brann, siden de som oftest er opptatt med en kamp i helgene. Men noen spillere kommer ikke til å løpe. De må prioritere Tromsø-kampen, og et løp opp Stoltzen hadde de kjent i beina en hel uke, sier Westergård.

Stoltzekle­iven Opp arrangeres fredag 28. og lørdag 29. september. Du ser løpet direkte på bt.no. Etter løpsslutt legger vi også ut målsøk slik at du kan søke opp og se målgangen til de deltakerne du måtte ønske.

 ??  ?? HENRIK INGEBRIGTS­EN
HENRIK INGEBRIGTS­EN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway