Bergens Tidende

Misforståt­t solidarite­t fra Unge Høyre

- ODD ARILD VISTE

Utdannings­forbundet Bergen å bli hjemme med en liten forkjølels­e». Motivasjon­en til Unge Høyre skal vaere solidarite­t med kommende generasjon­er.

Ifølge Statistisk sentralbyr­å varierer omfanget av sykefravae­r sterkt mellom ulike grupper. Typisk for yrkene som har det høyeste fravaeret er at de er kvinnedomi­nerte, lavtlønned­e og belastende. Vi i Utdannings­forbundet organisere­r en av disse gruppene, nemlig ansatte i barnehager. De ansatte der består av flest kvinner, med relativt lav lønn, og med en svaert krevende arbeidssit­uasjon. I tillegg er de mer utsatt for smitte enn andre. MED MINDRE Unge Høyre tror at kutt i ytelsene ved sykdom vil gjøre noe med fordelinge­n av sykefravae­r mellom yrkesgrupp­er, er det de som tjener minst som vil rammes hardest. Og det vil ramme kvinner hardere enn menn. Ikke bare fordi de har mest fravaer, men også fordi at tap av inntekt vil svi mest for dem som i utgangspun­ktet tjener dårligst. Har Unge Høyre tenkt på dette?

Vi tenker i hvert fall at de kommende generasjon­er som går i barnehage, har best av at de ansatte der ikke går syke på jobb fordi de ikke har råd til å la vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway