Bergens Tidende

Barmen holdt oppe den gode statistikk­en mot Haugesund

-

– Jeg skal gjøre det samme igjen neste år.

Fjorårets toppscorer i Brann satte lørdag sitt tredje for sesongen. De to første har til sammen sikret Brann to poeng, men det tredje var ikke like avgjørende. Til gjengjeld var det vakkert, veldig vakkert.

Gikk for skudd

En pasning fra Daouda Bamba åpnet et hav av rom for Barmen, som avanserte frem til drøyt 18 meter og satte høyrefoten til.

– Jeg hadde en litt liknende situasjon i første omgang, der jeg gikk og gikk, men passet ballen til siden. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle curle den i lengste, sier Barmen.

Dét gjorde han, og ballen gikk i mål via stolpen og førte Brann opp i 0–3-ledelse med halvtimen igjen på klokken.

– Koser meg her

Målet var indreløper­ens fjerde på fem kamper mot Haugesund. Barmen satte Branns første i 3–2-tapet i 2016, scoret første målet i 2–3-seieren i 2017 og utliknet i hjemmeoppg­jøret 16. mai, som endte 1–1.

– Jeg koser meg her. Jeg har en god statistikk mot dem, og det er alltid greit å vite at man har puttet mot laget før. Jeg skal gjøre det samme igjen neste år, sier Barmen.

Daouda Bamba brukte drøye åtte minutter i sin første kamp fra start til å sette sitt første mål for Brann. Gilli Rólantsson økte ledelsen til 2–0 like etter, før Barmen satte Branns tredje etter timen spilt. En redusering signert tjuagutten Fredrik Pallesen Knudsen i det åttiende minuttet ga hjemmelage­t mulighet for en sluttspurt, men Brann rodde de tre poengene kontroller­t i havn.

– Han var fantastisk

– Alle dager med tre poeng er fantastisk­e, sier Barmen.

Brann-trener, Lars Arne Nilsen, var strålende fornøyd med Barmen, som fikk hvile de siste tjue minuttene.

– Han var fantastisk i denne kampen. Han hanglet litt, og har tre gule kort, så jeg tok ham ut på 0–3, men han var enestående frem til han ble tatt ut, sier Nilsen.

Offensiv innstillin­g

De tre poengene førte Brann opp på toppen av tabellen før Rosenborgs møte med Vålerenga i hovedstade­n søndag.

– Vi la press på RBK og skal fortsette med det. Ett poeng holder ikke uansett hvem vi møter. Det er en offensiv innstillin­g å ha, men det må man ha når man er med i gullkampen, avslutter Barmen.

 ??  ?? JUBEL: Kristoffer Barmen skrudde inn Branns tredje scoring mot Haugesund, som også var hans fjerde på fem vestlandsd­erby.
JUBEL: Kristoffer Barmen skrudde inn Branns tredje scoring mot Haugesund, som også var hans fjerde på fem vestlandsd­erby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway