Bergens Tidende

Magesjau knuste gull- drømmen

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

Kristoffer Brun (30) våknet med høy feber og magesjau i Bulgaria. Han hadde så inderlig lyst til å ro VM-finalen, men legene sa kontant nei.

– De måtte ikke legge meg i bakken for å stanse meg, sier Brun når Bergens Tidende spør om han er uenig i avgjørelse­n om at han ikke fikk ro finalen i Plovdiv.

Der var han og makker Are Strandli gullfavori­tter etter at de i august sikret EM-gullet i Glasgow. I stedet måtte den umerittert­e Jens Holm steppe inn for Brun på kort varsel. Han og Strandli endte på 5. plass – en medalje hadde virkelig vaert en bragd med tanke på at Holm til daglig ror i firerbåten.

Allerede før VM fryktet det norske teamet både de høye temperatur­ene på rundt 30 grader, og ikke minst matforgift­ninger og dårlig renhold i Bulgaria.

Derfor hadde de med seg egen ernaerings­ekspert fra Olympiatop­pen første halvdel av VM. Men dette hindret ikke at flere faktisk ble syke. Midtveis i VM-uken måtte to av de norske kvinnene dra hjem med magesjau.

Ble nektet å starte

Så var det Brun som ble syk på verst tenkelige tidspunkt. I hjembyen ble det ikke den gullfesten som Bergens Roklubb hadde lagt opp til med fellesvisn­ing av finalen.

– Etter torsdagens semifinale kjente jeg meg rar i magen. Fredag ble det verre og verre. Det «peaket» fredag kveld og natt til lørdag. Det var høy feber og hyppige toalettbes­øk. På evaluering­en litt over klokken seks lørdag morgen ble det klart at jeg ikke fikk lov av Johan Flodin (landslagst­rener) og helseteame­t å ro finalen, forteller Brun. – Du ville ro selv?

– Jeg var innstilt på å prøve, ja. Jeg kunne kanskje ha gjort et forsøk, men det er ikke sikkert at det hadde blitt noe bedre enn 5. plass med meg i båten. Innveiinge­n hadde i hvert fall ikke vaert noe problem, for jeg svettet vel bort to kilo, sier Brun og smiler.

 ??  ?? STOR SKUFFELSE: Kristoffer Brun ble akutt syk og måtte droppe VM-finalen. Etterpå var han innom det norske teamteltet, men han holdt seg på behørig avstand.
STOR SKUFFELSE: Kristoffer Brun ble akutt syk og måtte droppe VM-finalen. Etterpå var han innom det norske teamteltet, men han holdt seg på behørig avstand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway