Bergens Tidende

Liverpool vant toppkampen

- REIDAR LØFALDLI reidar.lofaldli@adresseavi­sen.no EVEN HYE TYTLANDSVI­K BARKA NTB

Liverpool sikret viktig borteseier mot Tottenham i London.

da Roberto Firmino sendte ballen i nettet, men en offsidepla­ssert Mané prøvde å nå ballen og scoringen ble annullert.

Første bortemål

I en 1. omgang preget av mange feilpasnin­ger, koblet Liverpool grepet seks minutter før pause.

Tottenhams reservekee­per Michel Vorm fikk trøbbel da han skulle bokse unna en corner fra James Milner. Etter litt fram og tilbake kunne Gini Wijnaldum heade ballen tilbake mot mål, og Vorm klarte ikke å avverge før ballen var godt over streken.

– Det er ikke topp keeperspil­l. Tottenham kan komme til å merke at Hugo Lloris er ute. Vorm er en god keeper, men han er ikke av samme klasse. Det kan koste dem noen poeng, sa TV 2-ekspert og tidligere Tottenhamk­eeper Erik Thorstvedt på TV

2 i pausen. Scoringen var Wijnaldums første på bortebane i PL for Liverpool. For øvrig var det femte gang Tottenham slapp inn et hodestøt denne sesongen.

Lucas Moura var naer for Tottenham tidlig i 2. omgang, men avslutning gikk i stolpen og ut. Kort tid etter scoret Roberto Firmino sitt andre mål for sesongen.

Brasiliane­rens 2-0-mål var av den merkelige sorten. Mané kom løs på venstrekan­ten, la inn, bare for at Jan Vertonghen taklet ballen i egen stolpe. Vorm skulle fange returen, men slapp utrolig nok ballen mellom hendene. Firmino kunne dermed banke ballen i nettet omtrent plassert på målstreken.

Ingen har vaert involvert i flere Liverpool-mål under manager Jürgen Klopp enn Firmino. Fasiten er 38 mål og

23 målgivende. Tottenham stilte svekket i lørdagens kamp. En hamstrings­kade holdt den engelske landslagss­pilleren Dele Alli på sidelinjen. Keeper Hugo Lloris, som nylig ble tatt for promillekj­øring, var også ute med skade.

 ??  ?? SEIER: Roberto Firmino scoret Liverpools andre mål mot Tottenham og feirer med Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah.
SEIER: Roberto Firmino scoret Liverpools andre mål mot Tottenham og feirer med Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway