Bergens Tidende

Kriseteam bistår skolen

- BIRGITTE IVERSEN nyheter@bt.no STEINAR SCHJETNE

Kriseteame­t i Elverum jobber med å støtte rektor og laerere på skolen til 13-åringen som politiet tror ble drept av sin far fredag.

– Vi har fått en del henvendels­er til kommunens kriseteam, blant annet fra foreldre. Mange vet jo hvem dette er og lurer på hvordan deres egne barn reagerer, sier ordfører Erik Hanstad søndag ettermidda­g.

Den 13 år gamle gutten og hans far, en mann i 40-årene, ble funnet døde fredag kveld. Politiet mener faren først drepte sønnen, før han tok sitt eget liv. Hendelsen fant sted i farens bolig, der han bodde sammen med sønnen, fredag kveld.

Hendelsen har slått ned som et kjempesjok­k i Elverum, sier utdannings­sjef Tord Arnesen. Han utgjør kriseledel­sen sammen med rådmann og aktuelle sektorsjef­er.

– At en far tar med seg et barn inn i døden, det er helt uvirkelig. Det tror jeg er følelsen som alle sitter med her, sier han.

Kriseledel­sen møttes klokken 15 søndag for å drøfte den videre håndtering­en, spesielt med tanke på klassekame­ratene til 13-åringen og de andre elevene ved skolen.

Samler elevene

– Alle elevene vil samtidig bli informert om det som har skjedd. Åttende trinn, hvor gutten var elev, skal samles etterpå. Der vil alle nødvendige ressurser – helseperso­nell og folk fra skolen – vaere tilgjengel­ig. Og kontaktlae­rerne skal følge klassene gjennom hele dagen, sier ordfører Erik Hanstad.

Det er foreløpig ikke planlagt noen offisiell, felles minnemarke­ring, fordi navnene på de to døde ennå ikke er offentligg­jort av politiet.

Det er ikke satt noe tidspunkt for når navnene skal offentligg­jøres.

Etterforsk­es

Det var rundt klokken 20.30 fredag kveld at politiet ble varslet om dødsfallen­e. Ut fra omstendigh­etene og funn på åstedet er politiets hovedteori at det dreier seg om drap og selvdrap, ifølge politiadvo­kat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidist­rikt.

Den 13 år gamle gutten bodde hos faren i Elverum kommune. Ingen av dem er kjent for politiet fra før.

Lokale etterforsk­ere og eksperter fra Kripos jobbet hele lørdag med tekniske undersøkel­ser på åstedet. Begge er sendt til obduksjon. De foreløpige obduksjons­rapportene er først ventet tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway