Bergens Tidende

Trekket som lurte Haugesund trill rundt

- Anders pamer@bt.no

Kommentato­r i Bergens Tidende MINUTTENE FØR kampen i Haugesund lot hjemmelage­ts trener Eirik Horneland seg intervjue på Eurosport. Der la han ut om hvor viktig Alexander Stølås er for Haugesunds offensive spill. «Vi er helt avhengige av ham», sa en offensiv Horneland – en trener som tidligere i uken hadde kunngjort at Haugesund hadde gull i blikket.

Han ante ikke hva som traff ham. Og i ettertid er det fantastisk komisk. For ikke visste Horneland at Lars Arne Nilsen hadde drillet Gilbert Koomson på venstrekan­ten. Ikke ante Horneland at årsaken til akkurat det, var at Gilli Rólantsson skulle stenge Stølås på den andre siden.

Den faerøyske vingen er jo Branns gaffateip; han kan brukes overalt hvor det behøves. Får han beskjed om å stenge en side, vel, så gjør han det.

ALEXANDER STØLÅS, stakkar, kom knapt av flekken.

Det gjorde Rólantsson, som utnyttet nettopp Stølås’ feil og laget 2–0. Da hadde allerede vingen på den andre siden – Gilbert Koomson – servert Daouda Bamba et innlegg av det uhyre forseggjor­te slaget, et innlegg som hadde gitt Brann 1–0.

Dett var dett. Tolv minutter spilt. 2–0 til Brann.

Og ikke snakker Horneland mer om gull på en stund.

Det kan vi nord for fylkesgren­sen ta oss av. For dette var kampen å varte opp med taktisk smartness i, det kan vi rolig vaere enige om. Branns borteform var bekymrings­full. Det begynte å bli alvorlig lenge siden Brann hadde våget å spille fotball på bortebane.

MEN MED DEN TRYGGHETEN

2–0 etter tolv minutter ga, våget Brann atter å trille seg ut av eget forsvar. Haugesund fant ikke helt ut av hvordan de kunne komme oppi Branns ballførere, og imens spilte ballførern­e ballen videre til nestemann.

Ball i hatt, kaller jeg det. Det er lett når en kan det. Og Brann kan det, når de bare

 ??  ??
 ??  ?? SMART: Ved å plassere Gilbert Koomson til venst gjorde de.
SMART: Ved å plassere Gilbert Koomson til venst gjorde de.
 ??  ?? GULLJAKT: Slik ser de ut, karene som kan ta gull i år.
GULLJAKT: Slik ser de ut, karene som kan ta gull i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway