Bergens Tidende

Brun fortsetter å gå ned i vekt. Han ser frem til å kunne spise igjen.

- METTE BUGGE mette.bugge@aftenposte­n.no

30-åringen gleder seg over to VM-gull i roing til Birgit Skarstein og Kjetil Borch. Han vet at det kunne vaert tre. Likevel kan han ikke gjøre noe. Lettvektsf­inalen gikk uten ham. Det kommer til å sitte lenge i.

Femteplass­en til Are Strandli og hans nye makker Jens Holm var sterk, når man tenker på at de bare hadde rodd sammen fire kilometer før start.

Brun står i skyggen med en flaske vann i hånden. Han forteller at han ikke er på topp.

– Jeg taper vekt og er for nedadgåend­e. Jeg klarer ikke å få i meg mat. Jeg gleder meg til jeg snart kan spise litt igjen.

Uønsket vektnedgan­g

Han forteller at han har tapt flere kilo, men vet ikke hvor mange. Når magen velger å vaere ugrei, kan han ikke kaste innpå naering.

I skyggen, der teltet har stått under VM, men der det nå bare ligger masse utstyr, prater han med roerne som hjelper til med opprydning­en.

Det er noen timer siden norsk rosport hadde sin store dag. Brun er imponert. Og litt trist. Det siste skyldes kun det som skjedde med ham, at han ikke kunne bidra som han pleier i en finale.

Veteranen sier han er energiløs, eller som tidligere generalsek­retaer Kjell Emblem kommentere­r: «Fortsatt blek.»

– Jeg kjenner noe i kroppen fortsatt, sier Brun og ler.

Vi forstår at han ofte må på et visst sted. Han håper at kroppen skal komme seg.

– Kunne du gjort noe annerledes?

– Jeg kan ikke se hva det skulle vaere. Jeg har tatt mine forholdsre­gler når det gjelder alt.

Stort for Norge

Brun har klart å glede seg over lagkamerat­ene, og følte kiling i magen da Kjetil Borch suverent tok sin første VM-tittel i single. Det var akkurat slik Olaf Tufte gjorde første gang han stilte i senior-VM i denne båtklassen.

Men Borch er foran på et vis, selv om Tufte har to VM-gull og to OL-gull i singlescul­ler. Det er ingen andre nordmenn som har greit det vestfoldin­gen har gjort – ta VM-gull både i single- og dobbeltscu­ller.

Brun har forstått at noe har vaert på gang.

– Kjetil har vaert så solid på trening hele året, og gjort alt riktig. Da han tok EM-gull for kort tid tilbake, tenkte jeg at nå er alt mulig.

Han fortsetter å prate om Birgit Skarstein, som alltid leverer. Hun imponerer ham og andre i dette miljøet.

Usikker på NM

Mens Borch er tatt med bort til dopingprøv­er, så forteller Brun at det som skjedde lørdag, er den største nedturen i karrieren.

Han vet at de to, han og Are Strandli, kunne ha gått helt til topps.

– Ja, det var ganske surt. Vi hadde den gode følelsen. Så blir man eldre og finner ut at det er andre ting her i livet. Det er bare å se fremover. Samboeren min får meg til å lande, sier han om tidligere roer Tale Fiskerstra­nd Gjørtz. Hun var hjemme i Oslo, men ofte på telefonen.

Nå er det NM på Årungen til helgen. Brun holder det åpent om han skal delta. Han gjør det for klubben sin, Bergens Roklub, hvis han bare er hundre prosent.

Det er viktig å konkurrere med naboen Fana.

– Ja, vi er arge konkurrent­er, ler han.

 ?? FOTO: METTE BUGGE ?? GLEDER SEG MED DE ANDRE NORSKE: Kristoffer Brun koster på seg et smil på søndag, den store gulldagen.
FOTO: METTE BUGGE GLEDER SEG MED DE ANDRE NORSKE: Kristoffer Brun koster på seg et smil på søndag, den store gulldagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway