Bergens Tidende

Øvretveits tabber ga Åsane tre poeng

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Åsane takket og bukket da Jerv-keeper Øystein Øvretveit (24) foraerte dem den ene muligheten etter den andre. Sørlending­enes sotrastril var heldig som slapp unna med kun to baklengs.

Det ble langt fra noe hjertelig gjensyn med hjemlige trakter for den tidligere Brann-målvakten Øystein Øvretveit da han søndag sto mellom Jervs stenger i 1.-divisjonsk­ampen mot Åsane. Etter 27 minutter skulle han gå opp og fange ballen på et hjørnespar­k, men glapp den og slapp den rett i bena på Michael Ogungbaro. Dermed fikk den tidligere Jerv-spilleren en lett jobb med å sendte Åsane i ledelsen.

Syv minutter seinere fikk Øvretveit et skudd rett på seg. Sotrastril­en reddet, men sendte returen ut i feltet der August Selnes var våken. Dermed kunne

19-åringen ganske enkelt banke inn sin første scoring i sin debut fra start.

– Nei, altså. På første scoring mistet jeg bare ballen og så satte de den enkelt inn bak meg. Og andre scoringen var en «raeva» retur av meg. Det var min feil, begge to, sier Øvretveit når han blir bedt om å fortelle de to baklengsmå­lene.

Det kunne

blitt en enda tyngre dag for 24-åringen. For i første omgang spratt også et skudd fra Håkon Holmefjord Lorentzen i stangen og så i Øvretveits rygg. Da han kastet seg for å redde, holdt han på å fomle ballen i mål, før han til slutt fikk kontroll på den.

Holdt på å gi bort en til

I andre omgang ga han Selnes nok en gavepakke, da han sentret ballen rett i beina på 19-åringen. Han sto helt upresset på

20 meter med målvakten langt ute, men istedenfor å prøve selv sentret han til en offsidepla­ssert Lorentzen.

– Jeg var først og fremst veldig overrasket over at jeg fikk den. Jeg hadde ikke forventet det. Jeg hadde kanskje ikke helt oversikten, sier spissen som altså scoret i sin første Åsanekamp fra start.

– Ja, den var ganske stygg. Jeg hadde en dårlig dag i dag, rett og slett, sier Øvretveit selv om sjansen han foraerte Selnes.

24-åringen er tydelig skuffet når han kommer ut av garderoben i Vestlandsh­allen.

– Nei, jeg har det selvfølgel­ig ikke bra. Nå er det ganske tungt, men det er heldigvis ny kamp søndag, sier han.

Åsane-trener

Mons

Ivar Mjelde er etter kampen godt fornøyd med å vinne 2-0, men han er kanskje enda mer fornøyd med banen de gjorde det på.

Nå er Myrdal «hjemme»

For etter halvannet år med et kunstgress­dekke som Mjelde mener har ført til flere skader, kunne Åsane søndag spille på et dekke de var fornøyd med. I slutten av august skiftet kommunen dempingen under kunstgress­matten.

– For meg som trener er det som har skjedd denne uken fantastisk. Det er ikke noe mer klaging på banen, folk kan bruke sine beste sko. Jeg har sett gjennom hele uken at spillerne har vaert fornøyde med dekket, sier Mjelde.

Åsane trente på Myrdal i vår, men flyttet fordi de mente at dekket førte til skader. I høst har de trent på Nymark, men nå er de tilbake på Myrdal. Først ett og et halvt år etter at den nye banen åpnet, vil Mjelde kalle det en hjemmebane.

– Jeg tror prestasjon­en i dag henger litt sammen med at banen er ny, sier treneren.

Søndagens prestasjon ga Åsene en viktig seier og sendte dem opp på 29 poeng med syv kamper igjen av sesongen. Det er likevel fremdeles kun fire poeng ned til streken, etter at Strømmen også vant søndag ettermidda­g. Myrdal stadion

Tilskuere 290

Mål: 1–0 Michael Ogungbaro (27.),

2–0 August Selnes (34.)

Gult kort: Jonas Hestetun, Åsane. Thomas Zernichow, Espen Knudsen Jerv

Åsane (3–4–1–2): Borger Thomas – Jonas Hestetun, Magnus BruunHanss­en, Martin Ueland – Joakim Hammerslan­d (Lars Hauge fra

93.), Michael Ogungbaro, Simen Lassen (Andreas Fantoft fra 84.), Nikolai Harris – Thomas Kristoffer­sen – Håkon Lorentzen, August Selnes (Jonas Eide Vågen fra 92.) Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF

 ??  ?? TUNG DAG: Øystein Øvretveit (sittende) slapp ballen rett ned i beina til Michael Ogungbaro (som jubler). Den tidligere Jerv-spilleren fikk en enkel jobb med å sende Åsane i ledelsen.
TUNG DAG: Øystein Øvretveit (sittende) slapp ballen rett ned i beina til Michael Ogungbaro (som jubler). Den tidligere Jerv-spilleren fikk en enkel jobb med å sende Åsane i ledelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway