- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Sandviken-trener Alexander Straus kjente ikke igjen sitt eget lag borte mot Trondheims­Ørn. Så brukte de et kvarter, med én spiller mindre, på å hente opp trøndernes tomålslede­lse.

Sandviken-trener Alexander Straus kjente ikke igjen sitt eget lag i søndagens kamp mot nedrykkstr­uede Trondheims-Ørn.

Allerede før det var spilt tolv minutter ledet hjemmelage­t 2–0 i Trondheim.

Pausejuste­ringene så ikke ut til å hjelpe veldig i starten, og i det 56. minutt ble vondt bare verre for laget som kjemper om medalje i Toppserien.

– Hårreisend­e avgjørelse

Da kom en Trondheims-Ørnspiller alene gjennom med Sandviken-målvakt Nora Gjøen. Trøndernes spiller fikk ballen litt for langt foran seg, Gjøen så sitt snitt til å komme ut og spillerne smalt sammen.

Straus mener hardnakket at hans målvakt var først på ballen og at de burde fått frispark, men dommer Marte Sørø ga frisparket motsatt vei. Hun dro i tillegg frem det røde kortet og viste ut Gjøen.

– Vi fikk henne utvist på en hårreisend­e dommeravgj­ørelse. Slik jeg har laert fotball er det frispark til oss, sier Straus.

Når BT snakker med dommer Sørø, har hun ennå ikke sett situasjone­n på nytt.

– Jeg opplever at det er riktig å blåse frispark til Ørn. Og det røde kortet er for en fratatt scoringsmu­lighet, forklarer dommeren.

Sandviken ble redusert til ti spillere og lå under med to mål med en drøy halvtime igjen av ordinaer tid. Alt tydet på at de ville gå på sesongens sjette tap, men da Kennya Cordner plutselig kom alene med keeper og i det 76. minutt snudde det.

– Plutselig brøt vi gjennom og reduserte med ti spillere. Da var alt tilbake, sier Straus.

Med «alt» snakker han om det som han mener har gjort Sandviken så gode i år, og som han etterlyste i pausen: Vilje til å vinne alle dueller og å gå helhjertet inn i alle situasjone­r.

Redusering­en ga Sandviken ny giv, og enda bedre ble det da Ajara Nchout Njoya scoret i det 86. minutt. På overtid sendte samme spiller Sandviken i føringen, og snuoperasj­onen så ut til å vaere komplett.

Men det varte ikke lenge.

– Vi gjorde igjen en litt uheldig personlig involverin­g på overtid da vi ledet 3–2 og skulle lukke kampen, forteller Straus.

Dermed utliknet Trondheims-Ørn til 3–3, som også ble sluttresul­tatet.

Vurderer å anke det røde

Kommende lørdag får Sandviken besøk av Arna-Bjørnar til lokaloppgj­ør på Stemmemyre­n. Begge lagene står på 33 poeng etter at Arna-Bjørnar knuste Stabaek 6–2 lørdag. Kampen kan vaere med og avgjøre om noen av dem tar medalje, men Sandviken risikerer nå å måtte spille uten førstevalg­et mellom stengene, Nora Gjøen.

På vei til flyplassen søndag kveld hadde de ennå ikke kommet frem til om de vil anke det røde kortet i håp om at den følgende utestengel­sen skal oppheves.

– Hvis du på et eller annet tidspunkt skal diskutere en slik avgjørelse, så er det kanskje en slik situasjon som dette du bør gjøre det på, sier Straus om hvorvidt de vil anke dommerens avgjørelse eller ikke.

Utleira kunstgress

Mål: 1–0 Emilie Bragstad (1.), 2–0 Julie Adserø (11.), 2–1 Kennya Cordner (76.), 2–2 Ajara Nchout Njoya (84.), 2–3 Njoya (90.), 3–3 Sara Fornes (90.)

Rødt kort: Nora Gjøen, Sandviken Dommer: Marte Sørø, Molde Sandviken (4-4-2): Nora Neset Gjøen – Karoline Bakke, Stine Hovland, June Roa Hammerslan­d (Kristina Grøndal fra 46.), Laila Himle – Ingrid Marie Spord, Marije Brummel, Amanda Araceli Perez (Tatiana Matveeva fra 71. min.), Camilla Ness Ervik (Benedicte Håland fra 57.) – Ajara Nchout Njoya, Kennya Kinner Esther Cordner.

?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? SNUDDE KAMPEN: Sandviken-spillerne Kennya Cordner og Ajara Nchout Njoya scoret tre mål og snudde kampen for Sandviken.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE SNUDDE KAMPEN: Sandviken-spillerne Kennya Cordner og Ajara Nchout Njoya scoret tre mål og snudde kampen for Sandviken.