Bergens Tidende

Humlegård går av som politidire­ktør

-

Politidire­ktør Odd Reidar Humlegård (57) går av når åremålet utløper i november. Han ønsker ikke en ny åremålsper­iode.

–Jeg velger rett og slett ikke å søke et nytt åremål. Politiet har gjennomfør­t betydelige endringer de siste seks årene. Nå er vi på vei over i en annen fase, og det kan kreve nytt lederskap med andre tanker, og nytt blod på toppen, sier Humlegård (57).

Humlegård har vaert politidire­ktør siden 2012. Han har tidligere vaert sjef for Kripos.

– De siste seks årene har politiet styrket beredskape­n betrakteli­g, og gjennomfør­t et omfattende arbeid med ny organiseri­ng. Men vi er ikke i mål, og

mange er utålmodige etter å se bedre resultater. De endringene vi er i gang med må få tid til å virke, og vi skal fylle på med mer ressurser og flere folk i tiden som kommer, sier Humlegård.

Han mener det nå er et naturlig tidspunkt for et lederskift­e, og at en ny politidire­ktør får ansvaret for å utvikle politiet videre.

– Odd Reidar Humlegård har meddelt meg at han ikke søker nytt åremål Jeg har respekt for at han ikke ønsker å søke på nye seks år. Hans lederskap har vaert svaert viktig i arbeidet med naerpoliti­reformen, sier justismini­ster Tor Mikkel Wara (Frp)

– Humlegård har også bidratt til at tilliten til norsk politi er svaert høy i befolkning­en, legger Wara til.

Wara opplyser at stillingen som politidire­ktør bli utlyst når ny departemen­tsråd i Justisdepa­rtementet er på plass i oktober.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? NATURLIG SKIFTE: – Politiet trenger nytt lederskap, sier politidire­ktør Odd Reidar Humlegård om hvorfor han gir seg når åremålet går ut.
ARKIVFOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX NATURLIG SKIFTE: – Politiet trenger nytt lederskap, sier politidire­ktør Odd Reidar Humlegård om hvorfor han gir seg når åremålet går ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway