Bergens Tidende

Nå gjør hun comeback i Schibsted

- PER HELGE BERG, NTB nyhet@bt.no

Kristin Skogen Lund vender tilbake til Schibsted åtte år etter at hun forlot selskapet.

Skogen Lund slutter som administre­rende direktør i Naeringsli­vets Hovedorgan­isasjon (NHO) for å bli ny konsernsje­f i Schibsted Group. Hun tiltrådte som administre­rende direktør i NHO i november 2012, og kom da fra stillingen som konserndir­ektør i Telenor. Hun var også NHOs president fra 2010 og fram til hun tiltrådte som administre­rende direktør.

– Vemodig

– Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfyl­te år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemeld­ing.

Kristin Skogen Lund vil stå til disposisjo­n for NHO fram til 1. desember. Ole Erik Almlid, som fungerer som administre­rende direktør mens Skogen Lund går på Forsvarets høgskole, vil fortsette som fungerende NHO-sjef inntil ny leder er på plass.

– Jeg er veldig glad for at kunne ønske Kristin Skogen Lund velkommen som Schibsteds nye konserndir­ektør. Jeg er overbevist om at hun er den rette lederen for den nye fasen som Schibsted nå går inn i, sier Schibsteds styreforma­nn Ole Jacob Sunde.

Splitter opp

Ansettelse­n av Skogen Lund skjer samtidig som Schibsted foretar en omorganise­ring av virksomhet­en og deles opp i to, der et nytt internasjo­nalt selskap – foreløpig kalt MPI – skal konsentrer­e seg om internasjo­nale rubrikkann­onser. Dette selskapet skal ledes av nåvaerende konsernsje­f Rolv Erik Ryssdal.

Skogen Lund skal lede Schibsted ASA, som skal konsentrer­e seg om virksomhet­en i Norge, Sverige og Finland, inkludert rubrikkann­onsevirkso­mheten i finn.no, blocket.se og tori.fi.

Ryssdal vil fortsette i sin nåvaerende stilling fram til Skogen Lund overtar.

LO: Trist

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har samarbeide­t godt med sin motpart i NHO, Kristin Skogen Lund, og syns det er litt trist at hun nå går av.

– Kristin har bidratt til å gi nytt liv til partssamar­beidet mellom LO og NHO, som er så viktig for den norske samfunnsmo­dellen og norske arbeidspla­sser, sier LO-lederen til NTB.

Han mener at det både er overrasken­de og litt trist at Kristin Skogen Lund går av som NHOs administre­rende direktør.

 ?? ARKIVFOTO: CARINA JOHANSEN ?? BYTTER JOBB: Kristin Skogen Lund går av som NHO-sjef for å bli konsernsje­f i Schibsted.
ARKIVFOTO: CARINA JOHANSEN BYTTER JOBB: Kristin Skogen Lund går av som NHO-sjef for å bli konsernsje­f i Schibsted.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway