Bergens Tidende

Randi Dyngeland

-

Født: 25. januar 1998 i Bergen.

Kommer fra: Dyngeland. Sivil status: Singel. Studerer: Ernaerings­fysiologi.

Idrett: Taekwondo. Vektklasse: −67 kilo. Meritter: Bronse US Open 2017. som kommer til å gi den til oss, sier Dyngeland.

Damene elsker å trene, bli bedre, og ikke minst å konkurrere. Og de må elske dette for å drive med det. Rik blir man ikke.

– Folk spør av og til om hvorfor vi gidder. Jeg tenker motsatt. Jeg forstår ikke hvordan noen bare kan studere eller jobbe og så gå hjem, sier Magnus.

Nåløyet for å komme til OL er svaert trangt. Det finnes flere veier, men den mest aktuelle kvalifiser­ingsmåten for de norske utøverne er å komme til finalen i et OL-kvalifiser­ingsstevne på våren i 2020. Da skal resultatet av alle dagene med trening, tidlig leggetid og sunn mat avgjøres på én dag.

Magnus var med på en slik kvalifiser­ing i 2016. Hun tapte med ett poeng i semifinale­n og kom akkurat ikke til Rio-OL. For å komme til OL må man komme til finalen.

– Så lenge jeg holder meg skadefri er det realistisk at jeg skal klare å kvalifiser­e meg, sier Dyngeland som har fått mye trening ødelagt av brudd i hånden og foten.

Følelsen av å vaere ett poeng unna OL, husker Magnus fortsatt.

– Konkurrans­einstinkte­t mitt overlevde ikke helt det. Og jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle takle ikke å klare det. Det er den kjipeste dagen i mitt liv.

Det samme skal ikke skje igjen.

– Jeg skal til OL. Så får de andre kjempe om plassene bak meg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway