Bergens Tidende

Her får Bergljot (90) se sitt nye hjem

- TORUNN A. AARØY torunn.aaroy@bt.no foto ØRJAN DEISZ

På Slettebakk­en menighets eldresente­r gjør de seg klare til å flytte tilbake til et topp moderne sykehjem. Sykehjemsk­øen er fortsatt lang, men til våren kommer nye plasser.

– Dette er ditt rom. Velkommen hjem, sier koordinato­r Marianne Fagerås ved Slettebakk­en menighets eldresente­r.

Bergljot Ringås (90) har vaert spent. Nå får hun se det nye rommet sitt for første gang.

Rommet er totalrenov­ert. Badet har en vask som kan senkes ned og ikke lenger dørterskel. Fra egen balkong har hun utsikt mot Tveitevann­et.

– Det er fint her, sier Ringås og ser seg om.

Som nytt

Når hun får se det nye kjøkkenet må hun holde seg for munnen. De ansatte har sagt at det blir annerledes. Men det er noe annet å se det med egne øyne. Hun synes ikke bygget er til å kjenne igjen.

– Her skal du spise, forteller datteren Anne Karin Naustdal.

For ett og et halvt år siden flyttet Ringås fra Slettebakk­en menighets eldresente­r til midlertidi­ge lokaler i Kong Oscarsgate. Om en drøy uke skal hun flytte tilbake. I mellomtide­n er sykehjemme­t oppgradert til fremtidens standard. Prisramme: 110 millioner.

Skyver på avvikling

– For meg var det ikke så viktig med nytt rom, men jeg forstår at de må tenke på fremtiden når de bygger, sier Ringås.

Sykehjemme­t er det første som åpner dørene igjen etter en totalrenov­ering fra aldershjem til sykehjem. Flere kommer etter. Ombygginge­n gjør at antall plasser går ned fra 75 til 72 på Slettebakk­en menighets eldresente­r. Så til tross for 110 millioner kroner, hjelper det ikke på sykehjemsk­øen.

– Det må ikke vaere tvil om at vi har mangel på langtidspl­asser. Det er krevende å bygge flere langtidspl­asser samtidig som vi skal ruste opp bygningsma­sse og ha større kvalitet. Vi prøver hele tiden å balansere kvalitet og antall plasser, sier helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF).

Aldershjem­mene skal avvikles som heldøgns boform for eldre i Bergen kommune. Men byrådet vil «skyve på av-

 ??  ?? SPLITTER NYTT: Her skal Bergljot Ringås (90) innta maten etter flytting 1. oktober. Men foreløpig jobber fagfolk for å få bygget ferdig til den tid. Her med datter Anne Kari Naustdal (til v.) og k
SPLITTER NYTT: Her skal Bergljot Ringås (90) innta maten etter flytting 1. oktober. Men foreløpig jobber fagfolk for å få bygget ferdig til den tid. Her med datter Anne Kari Naustdal (til v.) og k

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway