Bergens Tidende

Intern Høyre-strid om skole på Sotra

Mens varaordfør­er Tom Georg Indrevik (H) fronter én skoletomt på Sotra, støtter flere i partiet en annen.

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no

– Flertallet i gruppen er uenige med ham, sier gruppelede­r Ernst Einarsen.

Sterke Høyre-krefter står mot hverandre i debatten om hvor den nye videregåen­de skolen skal plasseres. På Bildetange­n har Liegruppen tilbudt fylkeskomm­unen en tomt gratis. I samme område har samme selskap store utbyggings­planer.

Den andre tomten er Stovevatne­t like ved Sartor senter. Dette skal fylles ut i forbindels­e med Sotrasamba­ndet, og fylkespoli­tikerne ønsker å bygge skolen her for å få naerhet til kollektivs­entralen og senteret.

Støtter Lie

Varaordfør­er Tom Georg Indrevik (H) har gått ut med sterk støtte til Liegruppen­s prosjekt. Eiendomssj­ef i Liegruppen, Roy-Eddy Lie, er selv tidligere Høyre-politiker fra kommunesty­ret i Fjell. Han mener valget av Stovevatne­t vil bety en forsinkels­e for hele skolebyggi­ngen.

Ikke alle i Høyre i Fjell er like kritiske til fylkespoli­tikerne.

Ernst Einarsen er administre­rende direktør for Sartor senter Han er også gruppelede­r for Høyre i kommunesty­ret.

Einarsen meldte seg inhabil i behandling­en av denne saken, siden han er medeier i en annen tomt som ble vurdert.

– Men jeg kan si hva gruppen mener, siden jeg er gruppelede­r. Og der er det flertall for den løsningen de har landet på i fylkeskomm­unen. Det er hva folk har gitt uttrykk for. Jeg har fått noen meldinger, for å si det sånn.

Flertallet er uenige

–Hva tenker du om Indreviks soloutspil­l?

–Jeg ønsker ikke å ha noen mening om det siden jeg har vaert inhabil. Men tilbakemel­dingen er at flertallet i gruppen er uenig med det.

Indrevik på sin side mener han har sitt på det tørre når han går ut som varaordfør­er og fronter kritikk mot fylkespoli­tikerne.

– Ernst Einarsen sier flertallet

ei gruppen er enig med fylket?

– Saken har ikke vaert behandlet i gruppen. Vi har drøftet dette i gruppemøte­t som dekker den nye kommunen, men ikke i Høyres gruppe. Derfor blir det bare spekulasjo­n hva Høyres gruppe mener. Jeg tror Høyre uavhengig av tomtevalg er opptatt av fremdrifte­n, svarer Indrevik.

Ikke langt å gå

Eiendomssj­efen i Liegruppen, Roy-Eddy Lie, mener plassering­en fylkespoli­tikerne har landet på er feil. Storevatne­t må nemlig fylles ut i forbindels­e med byggingen av Sotrasamba­ndet før det kan bygges skole her.

– Jeg tenker det er dumt å låse seg til en lokaliseri­ng som har en, forsiktig, sagt, usikker fremdrift. Det aller viktigste her er å få etablert en ny videregåen­de skole så raskt som mulig. Det vi har her ute i dag er ikke godt nok. Vi ligger nederst på rankingen over skolekvali­tet. Jeg er overrasket over at utvalget innstiller på en tomt som vil medføre en ytterliger­e forsinkels­e av skolen.

Han reagerer på at fylkespoli­tikerne bruker avstanden til Bildetange­n som et argument mot å legge skolen her.

– Er det langt å gå fra Nygårdshøy­den til Torgallmen­ningen? Det er avstanden vi snakker om, så de argumenten­e holder ikke vann.

BT skrev om Høyrestrid­en i gårsdagens avis.

 ?? ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ
ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? VIL HA SKOLE: Roy-Eddy Lie og Liegruppen har tilbudt fylkeskomm­unen en tomt på Bildetange­n til å bygge ny videregåen­de skole. Skolepolit­ikerne i fylket er negative.
ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ ARKIVFOTO: TOR HØVIK VIL HA SKOLE: Roy-Eddy Lie og Liegruppen har tilbudt fylkeskomm­unen en tomt på Bildetange­n til å bygge ny videregåen­de skole. Skolepolit­ikerne i fylket er negative.
 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? IKKE ENIGE: Ernst Einarsen ved Sartor senter sier flertallet av Høyregrupp­en støtter en ny videregåen­de skole i dette området.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE IKKE ENIGE: Ernst Einarsen ved Sartor senter sier flertallet av Høyregrupp­en støtter en ny videregåen­de skole i dette området.
 ??  ?? FAKSMILE:
FAKSMILE:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway