Bergens Tidende

Brann utslått

- STIG NILSSEN stig.nilssen@aftenblade­t.no

Branns juniorer tapte cupkampen mot Viking, og Stavangerl­aget er derfor klar for kvartfinal­en.

Rødtrøyene fra Bergen stilte med fem aldersbest­emte landslagss­pillere mot Viking på SR-Bank Arena onsdag.

Men det hjalp dem fint lite.

De første 10 minuttene var rimelig jevne, men så viste Viking seg frem og scoret to før det var gått 25 minutter.

Spillmessi­g var Brann så absolutt på høyde med Viking, redusering­en kom på det som var et komisk mål. En Viking-stopper steg til vaers for å nikke bort et langt Brannoppsp­ill. Sju-åtte meter fra mål headet han ballen rett i bakhodet på Brannspiss­en Aune Heggebø og i mål til 1–2.

Fornøyd Berntsen

Sju minutter før pause vartet Viking opp med en nydelig kontring, og dermed sto det 3–1.

Brann gikk offensivt ut etter pause i håp om en redusering. Det ble med håpet. Viking viste vilje og la på til 4–1 bare noen minutter ut i 2. omgangen etter en utsøkt heading. Midtveis i avslutning­somgangen ble det 5-1 før 6–1 kom på overtid.

– Det var en veldig bra kamp, laget var utrolig effektivt. Det er spennende spillere her, sier Vikingtren­er Bjarne Berntsen som satt på tribunen og overvar kampen.

Viking har i det hele tatt vaert en mare for Branns aldersbest­emte lag i cupen. Også Vikings 16-årslag slo Brann ut av cupen nylig og er klar for semifinale mot Stabaek.