Bergens Tidende

Brann-fansens store fan

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Branns nye spiss, Daouda Bamba, har bare startet én kamp, men han forteller om to intense opplevelse­r med Branns supportere.

Daouda Bamba ruslet av Branns onsdagstre­ning før den var slutt for å få pleie av fysioterap­eut. Millionbei­na hans knas for gullkamp. Bamba scoret i sin første kamp fra start søndag. Og han forklarer hvorfor han mener det vil vaere enkelt å spille godt i Brann.

– Supportern­e, sier spissen fra Elfenbenky­sten.

Dem begynte Bamba å snakke om allerede ettermidda­gen han signerte for Brann, på den siste dagen i sommerens overgangsv­indu.

Nå gjør han det igjen, uten å ha blitt spurt om det.

– Fansen er utrolige. Jeg merket det da jeg spilte mot Brann, de var så gode. Så jeg visste at supportern­e var fantastisk­e, men så fantastisk­e som dette... Det visste jeg ikke, sier Bamba.

Følte han kunne fly

Han forteller om to sterke opplevelse­r. Den siste av dem sist søndag, i kampen han scoret, borte mot Haugesund, der 1500 bergensere fylte bortefelte­t med kok.

–Da jeg kom ut og så dem, følte jeg at jeg kunne fly. Så bra var det, sier Bamba.

– Det ga meg mye, mye positiv energi. Selvsagt. Det var som å spille hjemme, fortsetter han.

På fergen hjem feiret spillere og supportere sammen. Bamba gliser av det.

– Jeg har ikke så mye å si om det, annet enn «wow»!

Den andre naer-fansenoppl­evelsen som har gått inn på Bamba, var i hans første kamp. Da kom han inn mot Sarpsborg.

– Jeg vil aldri glemme det. Følelsen var utrolig, jeg var så glad og følte meg så velkommen. Når det er slik, er det enkelt å spille godt, sier Bamba.

– Du mener det?

– Ja, ja, ja! I Norge er det kanskje bare i Brann det er slik. Akkurat nå synes jeg alt supportern­e gjør er perfekt, sier Bamba.

– Inspirasjo­n

Han sier tribunestø­tten er virkelig viktig for ham, han er tydelig på at han er opptatt av dette. Og han forteller hvordan han selv har rablet gal på tribunen som landslagss­upporter hjemme i Elfenbensk­ysten.

–Vi elsker landslaget og jeg har sett dem i mange år. Alle roper og jubler, jeg også, sier Bamba.

Som også setter sin aere i å svare på det som måtte vaere av henvendels­er fra supportere, han får en del av dem på Instagram. Slikt gjør en Brann-spiller populaer ...

– Det han sier er en inspirasjo­n for oss som er mest aktive på tribunen, men også en invitasjon til dem som kanskje ikke bidrar like mye når de er på kamp, sier supporters­jef Roger Lillebøe-Hansen.

Han sier det er opplevelse­r som dem Bamba forteller om supportern­e ønsker å skape.

– Så er det ikke alltid vi klarer det, men i det siste har vi gjort det, sier Bataljonen­s leder.

Trekker frem assisten

Bambas neste sjanse til å spille foran Brann-supportern­e, er hjemme mot Sandefjord søndag. Mange regner med at spissplass­en nå er hans, at Steffen Lie Skålevik er blitt et andrevalg. – Er du naer ditt beste nå? – Jeg kan vaere mye, mye bedre. Jeg kan si det, for kampen mot Haugesund var ikke min beste. Selvsagt vil jeg gjøre det bedre, sier Bamba.

– Allerede denne sesongen? – Selvsagt. Det jeg har gjort til nå er ikke nok hvis jeg vil hjelpe laget.

Når BT spør ham om det første Brann-målet, ni minutter ut i hans første start, er Bamba rask å påpeke at han også fikk sin første assist. Så ler han av det.

– Jeg er så happy for det. Jeg elsker å score mål, men også å gjøre lagkamerat­ene glade med en målgivende pasning, sier Daouda Bamba.

Han kostet Brann rundt åtte millioner kroner. Sportssjef Rune Soltvedt er naturligvi­s glad for at Bamba er i gang foran mål.

– Til å begynne med var det sikkert litt tyngre for ham enn nå, når han fikk startet og scoret - da blir alt mye lettere, sier Soltvedt.

Brann-lederen mener «det er noe med spisser som får et mål». At det kan føre til flere.

– Det er så viktig for en ny spiss å få det første målet. Vi har så mange historier med spisser som ikke scorer, det blir en føljetong. Det slipper han nå, sier Soltvedt om Bamba.

For øvrig sto Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger over onsdagens trening grunnet litt knetrøbbel. Håpet er at målvakten skal kunne spille søndagens hjemmekamp mot Sandefjord.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? SUPPORTER AV SUPPORTERN­E: Daouda Bamba er meget begeistret for Branns supportere. På eget initiativ brukte han lang tid på å hylle dem i intervju med BT onsdag.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN SUPPORTER AV SUPPORTERN­E: Daouda Bamba er meget begeistret for Branns supportere. På eget initiativ brukte han lang tid på å hylle dem i intervju med BT onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway