Bergens Tidende

Mener denne Tertnes-årgangen er på vei mot noe veldig bra

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Tertnes vant igjen, men de når ikke helt opp til 2013/2014-laget som Tertnes-trener Tore Johannesse­n mener er hans beste årgang i klubben.

To kamper inn i sesongen står Tertnes med fire poeng og full pott. Onsdag kveld slo de Byåsen borte i Nidarøhall­en, i en kamp Tertnes-trener Tore Johannesse­n mener ble avgjort i forsvar.

Nye spillere, bredere stall

– Det var en kamp vi vant bakover. Vi hadde godt målvaktssp­ill, men vi sto sinnssykt bra i forsvarssp­illet vårt. De kom nesten ikke til sjanser, sier han etter kampen.

Noe av grunnen for det tilskriver treneren bredden de har i år. I fjor var Tertnes eliteserie­laget med tynnes stall. Nå har de hentet inn fem spillere og fått Kjerstin Boge Solås (20) tilbake fra skade.

Det at så mange spillere på høyt nivå nå tar på seg Tertnesdra­kten før hver kamp, mener Johannesse­n er langt viktigere enn noen av enkeltspil­lerne – også i forsvar.

–I fjor hadde vi noen få vi kunne bruke i forsvarssp­illet. Nå har vi ni stykker som kan rullere på de fire plassene i midtforsva­ret. Det at vi hele kampen kunne rullere der uten at det ble noen stor forskjell, var avgjørende i dag.

– Holder ikke en hel kamp

De mange nyankomne skaper også noen problemer, som Johannesse­n mener har vaert synlige i de to første kampene. For både mot Molde i serieåpnin­gen og mot Byåsen onsdag kveld ga Tertnes periodevis fra seg initiative­t etter å ha ledet klart.

Det handler først og fremst om manglende samspill, ifølge treneren.

– Samspillet sitter i perioder, men vi greier ikke å holde en hel kamp ennå, sier Johannesse­n.

Mot Byåsen ledet Tertnes tidlig hele 11-4, men så sa det stopp en periode. De kom seg til pause med en tremålsled­else, men holdt også på å rote bort den i starten av andre omgang.

– Det er masse vi ikke var for- nøyde med i dag, men selv om vi ikke hadde full kontroll hele tiden, så kontroller­te vi kampen, mener han.

Johannesse­n har vaert hovedtrene­r siden 2006. Siden da har han flere sterke årganger. Aller best mener laget fra 2013/2014 var, med profiler som Linn Gossé og Stine Lund Andreassen. Den sesongen ble han årets trener og Tertnes spilte NM-finale, de knep nesten sølvet i serien og de yppet seg mot Larvik i sluttspill­kvartfinal­en.

Årets gjeng har et stykke igjen opp dit, mener han, men de er på rett vei.

– Vi er på vei til å få et sterkt lag nå også, sier Johannesse­n.

Noe av grunnen til det er – igjen – bredden. Flere spillere gir bedre nivå på treningene gjennom sesongen, og det gir mindre slitasje og faerre slitne ben.

–Gjennom en hel sesong er det avgjørende, sier Tertnestre­neren. Eliteserie­n Nidarøhall­en

Dommere: Steinar Martinsen, Slim Ben Tekaya

Utvisninge­r: Tertnes 2x2 min. Toppscorer Tertnes: Julie Lygren, Madeleine Hilby, Vilde Johansen,

5 mål.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Kristin Nørstebø, Thea Stankiewic­z 1, Julie Lygren 5, Benedicte Frøland Nesdal, Vilde Ingeborg Johansen 5, Mina Mjaerum, Madeleine Hilby 5, Karoline Fantoft, Kjerstin Boge Solås 3, Marie Skurtveit Davidsen, Tina Abdula

1, Hermine Motzfeldt Auberg, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens, Rikke Larsen Øyerhamn

??  ?? DEFENSIV JUBEL: Tertnestre­ner Tore Johannesse­n mener forsvarssp­illet sikret dem to poeng i Trondheim onsdag kveld.