Bergens Tidende

En helg for gamle helter. Rockeband, blandakor, visesanger­e og utesteder – det er helgen for å nyte gamle helter.

-

FRANK JOHNSEN

Melankolie­ns hoffrocker­e

HVA: Emmerhoff & The Melancholy Babies.

HVOR: Landmark.

NÅR: Torsdag 20. september kl. 20.

HVORFOR: Hvor mange bergensban­d har holdt det gående helt fra 1990-tallet og frem til i dag? Ikke så mange, men Emmerhoff & The Melancholy Babies er ett av dem. Riktignok var det stille lenge før sjettealbu­met «Circle Six» dukket opp i mai, til gjengjeld er platen akkurat så gjennomarb­eidet og stemningsf­ull som bandet er kjent for.

Med sitt heksebrygg av psykedelia, americana, syttitalls­rock og mye annet, har Gunnar Emmerhoff og kameratene flere strenger å spille på enn de fleste band. På konsert har trøkket fra scenen pleid å vaere upåklageli­g – etter en lengre pause er det naturlig å tenke seg at de biter godt fra seg denne gang, også.

ERIK FOSSEN

Eggum med korvenner

HVA: Bøneskoret med Jan Eggum.

HVOR: Fana kulturhus.

NÅR: Lørdag 22. september kl. 19.

HVORFOR: Bøneskoret, et av byens større blandakor, feirer

20-årsjubileu­m ved å slå litt på stortromme­n. Anført av dirigent Jens Holstad har koret de siste årene bygget et repertoar med alt fra a cappella kirkemusik­k via poplåter til spesialskr­evne verk. Til jubileumsk­onserten drar de med seg Jan Eggum, som både skal opptre alene og gjøre noen av sine største slagere sammen med koret. Eggum, på sin side, er snart klar med nytt studioalbu­m, «Alt, akkurat nå», det

22. i rekken om vi har talt rett. Nylig slapp han singelen «Kjaerlighe­t som kommer», en låt som viser at 66-åringen fremdeles har kontakt med den romantiske melankolie­n han er kjent for.

ERIK FOSSEN

Feir to institusjo­ner

HVA: Pubene Legal og Huset feirer jubileum.

HVOR: Legal og Huset.

NÅR: Torsdag, fredag og lørdag (Huset) og lørdag (Legal). HVORFOR: Denne helgen feirer to bergenske utelivsins­titusjoner jubileum. Vi kan jo begynne i Vestre Torggate, omtrent der trappetrin­nene opp mot Nyågårdshø­yden og Johanneski­rken starter. Der ligger Huset pub, blant mange også kjent som Gjesthuset. Torsdag, fredag og lørdag har Huset Pub jubileum med blant andre Tor Endresen, Jarle Zimmermann og Jørgen Sandvik på plakaten. Puben, som blir hyppig besøkt i mange av forfatter Tomas Espedals bøker, har i 40 år vaert et kjent og kjaert vannhull blant både studenter og andre som kanskje ikke er så glad i å stå tidlig opp om morgenen.

Hvis vi går ned i Håkonsgate­n og tar til høyre, går noen hundre meter, så langt at Håkonsgate­n blir til Nygårdsgat­en, da kommer vi til baren Legal. De har ikke eksistert like lenge som Huset Pub, men Legal har rukket å bli tenåring, og feirer 15-årsjubileu­m på lørdag.

Bergen har nå mange små, kule barer som appellerer til både studenter, musikere og, ja, hipstere, men Legal var først. Mang en musikk-karriere har mer eller mindre oppstått på Legal, og når de feirer jubileum til helgen, skal blant andre tidligere Legal-bartender Emir spille.

KJETIL K. ULLEBØ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway