Bergens Tidende

Der etter stormen

-

skøyten tok med seg seilbåten. Politiet var også på stedet for å sikre båter, sier han.

– Flere hundre skader

Til sammen er flere hundre skader blitt meldt inn til forsikring­sselskapen­e etter at stormen «Helene» traff Vestlandet onsdag kveld.

– Det var allerede meldt inn 12 skader før vi kom på kontoret i dag. Nå er det meldt inn i underkant av 40 skader, sa Øyvind Setnes, forebyggel­sesekspert i Tryg Forsikring i går.

Han anslår at skadene som til nå er meldt inn til sammen koster to millioner kroner.

– Hos oss dreier det seg i hovedsak om bygningssk­ader, tak som er revet av og traer som har falt over hus. Foreløpig er det ikke så store skader som er meldt inn, men dette kommer sannsynlig­vis til å øke, sier Setnes.

Likevel er det én skade som ser ut til å koste forsikring­sselskapet dyrt.

– Det er en husskade som vil koste rundt 400.000 kroner. Det er helt klart bygningssk­ader det er mest av, og det er også disse som er de dyreste, sier Setnes.

Ventet flere skademeldi­nger

Frende Forsikring hadde i løpet av torsdagen fått inn 80 skademeldi­nger.

– Vi hadde egentlig ventet å få inn flere skademeldi­nger. Når det meldes orkan i kastene, venter vi større skader enn det som har blitt meldt inn etter denne stormen, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikas­jonssjef i Frende Forsikrig.

Hun forteller at de etter stormen «Nina», som herjet i januar 2015, fikk inn betydelig flere meldinger om tak som hadde blåst av hus.

Holder beredskape­n oppe

– Det har vaert en del takskader etter «Helene», blant annet huset på Askøy hvor taket blåste av. Men det har vaert faerre av disse store, dramatiske skadene. Det har vaert flere småskader som folk kan fikse opp i selv, forteller Slettemoen.

Forsikring­sselskapet forbereder seg nå hvis uvaeret skulle fortsette.

– Det er ikke lenge siden vi kunne nyte kaffen på terrassen. Jeg tror denne stormen kom brått på folk. Vi holder nå beredskape­n oppe og er spente hvis stormen fortsetter også lenger opp langs kysten, sier Slettemoen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway