Bergens Tidende

Da Ann Tone Salmela la ut bilde av cupcakes på Facebook, ble hun innkalt til sjefens kontor.

- ELISE RØNNEVIG ANDERSEN elise.ronnevig.andersen@schibsted.no

– Man bør tenke seg ganske godt om før man velger å bli venn med sjefen på sosiale medier. Det kan slå ganske hardt tilbake på deg, sier Ann Tone Salmela.

42-åringen fra Vardø hadde vaert sykmeldt på grunn av en operasjon, og skulle arrangere prinsesseb­ursdag for datteren.

Stilt til veggs

– Jeg hadde kjøpt inn smultringe­r dyppet i sjokolade og bakt cupcakes, og av naturlige årsaker la jeg det ut på Facebook. Dagen etter ble jeg innkalt til sjefens kontor og stilt til veggs. Hun mente at når jeg kunne vaere i form til å bake, hadde jeg også energi til å vaere på jobb.

– Henne blokkerte jeg ganske raskt, sier Salmela om den tidligere arbeidsgiv­eren.

Venn med sjefen

Naer halvparten av oss er venn med sjefen på Facebook

Mer enn fire av ti norske ansatte er venn med sjefen på sosiale medier som Facebook og Instagram, ifølge den globale arbeidsmar­kedsunders­økelsen Randstad Workmonito­r.

Bare hver fjerde svenske og danske kollega oppgir det samme i undersøkel­sen der 25.000 arbeidstak­ere i 34 land er spurt.

Astrid Valen-Utvik, ekspert på sosiale medier, mener det er viktig å vaere bevisst på hvordan man fremstår i sosiale medier.

– For å unngå tabber er det viktig å vaere klar over at man aldri bare er privat i sosiale medier. Det hjelper ikke at en person mener å tvitre eller skrive på Facebook som privatpers­on, for det kan fort gå ut over hvor vedkommend­e jobber, ettersom sosiale medier er et veldig åpnet og oversiktli­g sted, sier hun.

Husk at alt du publiserer på sosiale medier kan sees i lys av jobben og arbeidspla­ssen din. Råd fra adm.dir. Eivind Bøe i Randstad

Visker ut skille

Sosiale medier er blitt en så integrert del av livet og tilvaerels­en vår, så skillet mellom privat og jobb viskes mer og mer ut, fortsetter hun.

Det betyr ikke nødvendigv­is at du må bli venn med sjefen på Facebook og andre sosiale medier, påpeker Valen-Utvik.

– Vi mennesker har alle ulike grenser for hva som skal vaere for våre naermeste og hvordan vi vil skille mellom privat og jobb, og det må menneskene rundt oss

 ?? FOTO: ANN TONE SALMELA ?? DELTE PÅ SOSIALE MEDIER: Ann Tone Salmela hadde bakt cupcakes og kjøpt inn smultringe­r i anledning datterens bursdag. Det la også sjefen hennes merke til.
FOTO: ANN TONE SALMELA DELTE PÅ SOSIALE MEDIER: Ann Tone Salmela hadde bakt cupcakes og kjøpt inn smultringe­r i anledning datterens bursdag. Det la også sjefen hennes merke til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway