Bergens Tidende

Størst på børsen, minst i kjeften

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no

Det er kanskje ikke spilleren du tror som topper BTs spillerbør­s åtte runder før slutt.

For fotballspi­llere har spillerbør­ser naermest en status som skitten lektyre. De leser den, men vil nødig innrømme det. Den uhøytideli­ge tallevalue­ringen betyr likevel mer for noen enn andre, og akkurat nå toppes Bergens Tidendes spillerbør­s av en spiller som med troverdigh­et kan si at han ikke leser børser: Taijo Teniste.

Branns stabile høyreback er, med et snitt på nesten 5,3, så langt lederen av spillerbør­sen. Nesten samtlige av Brannspill­erne har et snitt på rundt 5, men Teniste er fremst – tettest fulgt av Fredrik Haugen. Sjekk BTs tabellkalk­ulator Og Teniste, han er ingen storforbru­ker av norske medieprodu­kter.

– Om jeg vet hva børsen er? Ja. Men for å vaere aerlig, leser jeg den aldri.

– Hvorfor ikke?

– Jeg vet ikke. Jeg er ikke en sånn type som leser nyhetene så nøye. Jeg konsentrer­er meg om mitt.

– Du topper BTs spillerbør­s! – Åh ... Det er alltid godt å høre sånt, men jeg er her for å gjøre mitt beste og hjelpe laget så mye som mulig.

– Er du overrasket?

– Ja, på en måte er jeg det. Men jeg tror det betyr at hele laget gjør en så god jobb. Hvis vi hadde vaert på bunnen av tabellen, da hadde det jo ikke betydd noe om jeg hadde fått gode børskarakt­erer.

– Vanskelig å svare på ...

Estlendern­e er finnenes brødrefolk. Det er ikke skravlebøt­ter vi har med å gjøre. I Brann er Taijo Teniste derimot kjent for aldri å slurve eller å sluntre unna. Hver treningsøv­else utføres med maksimal innsats og upåklageli­g flid.

– Er du fornøyd med jobben du selv har gjort?

– Jo da. Men jeg er her for å gjøre jobben for laget.

– Du er ikke den som stikker deg mest frem eller stjeler overskrift­ene hele tiden. Er det slik du vil ha det?

– Akkurat! Det er sånn jeg er som person.

– Du liker ikke oppmerksom­het?

– Jeg kan si det sånn, ja. Det er ikke slik at jeg unngår mediene, men kanskje er jeg for kjedelig for mediene? Jeg liker jo å svare i korte setninger. Men det er sånn jeg er.

Han er altså like selvhevden­de som en maur, den stabilt gode høyrebacke­n. Det skal eksepsjone­ll standhafti­ghet til for å lokke ham utpå til å vurdere egen innsats.

– Hva synes du om jobben du har gjort, hvordan evaluerer du deg selv?

– Det er vanskelig for meg å svare på. Hele gruppen, hele laget – inkludert benken og støtteappa­ratet – vi gjør en god jobb hele gjengen.

Taijo Teniste, Brann-spiller

 ?? ARKIVFOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? BEST: Mannen som topper BTs spillerbør­s etter 22 runder gjør så definitivt mer vesen av seg på enn utenfor fotballban­en.
ARKIVFOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN BEST: Mannen som topper BTs spillerbør­s etter 22 runder gjør så definitivt mer vesen av seg på enn utenfor fotballban­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway