Bergens Tidende

Kun to lag har vaert dårligere hjemme enn Nest-Sotra i høst

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Etter sommeren har Nest-Sotra slitt hjemme på Ågones. Søndag påførte bunnlaget Florø dem deres tredje hjemmetap siden juli med 1-0-seier.

Etter sommerferi­en har NestSotra slått topplagene Viking og Aalesund borte og tatt ti av tolv mulige poeng på fremmed gress og kunstgress.

Hjemme på Ågotnes er derimot historien en helt annen. I de fem siste hjemmekamp­ene har de kun fire poeng. Bare Levanger og Florø har vaert dårligere på egen bane i høstsesong­en med henholdsvi­s ett og tre poeng. Søndag gikk Nest-Sotra på en ny smell, da nettopp bunnlaget Florø kom på besøk.

Nest-Sotra-spiss Sondre Liseth skjønner egentlig ikke helt hva som skjer.

– Akkurat nå er vi bedre borte, men sånn har det egentlig aldri vaert før. Her ute på Ågotnes har vi hatt for vane for å vinne og vaere sterke, så det er litt rart, sier han.

Straffet etter forsvarsfe­il

Søndag kunne han hjulpet Nest-Sotra til deres andre seier hjemme etter sommerferi­en, men angriperen var, som sine lagkamerat­er, i det ineffektiv­e hjørnet.

Det hjalp ikke Nest-Sotra at de skapte klart flest sjanser og knapt slapp til Florø etter pause. Én drøy time ut i kampen rotet midtstoppe­r Daniel Arrocha da han skulle klarere unna et innlegg fra venstre. Ballen spratt videre inn til Patrik Johannesen, som tuppet inn kampens eneste mål. Dermed falt Nest-Sotra enda et steg lenger vekk fra målet om å vaere en topp seks-klubb.

Skal de greie det, er ikke Liseth i tvil om at de er nødt til å gjenreise «Fort Ågotnes».

– For et lag som Nest-Sotra, som ikke er en så stor klubb, så må denne banen vaere et sted folk gruer seg til å komme til. Slik har det ikke vaert i det siste. Det hjelper ikke å slå Viking på Viking stadion hvis vi taper hjemme mot Florø. Så enkelt er det. Vi må ha tre poeng her i neste hjemmekamp, slår han fast.

– Må snu hjemmeform­en

Trener Steffen Landro vil ikke lese for mye inn i akkurat søndagens kamp, der han mener de rett og slett hadde uflaks som ikke vant. Også han er likevel klar på at de snart må snu hjemmeform­en, skal de han muligheter til å henge med i toppen av OBOS-ligaen.

– Dette ødelegger de utrolig gode prestasjon­ene vi har borte. Vi har gjort vanvittig mye sterkt på bortebane, sier Lando, som den siste tiden har vaert i kontraktsf­orhandling­er med klubben.

Nå forteller han at en forlengels­e er naert foreståend­e.

– Vi er i samtaler. Det kommer vel ut noe ganske snart, forteller han.

– Er det positive nyheter for dem som vil ha deg med videre?

– Vi kommer nok til enighet om hva vi skal gjøre sammen i 2019.

Her ute på Ågotnes har vi hatt for vane for å vinne og vaere sterke, så det er litt rart.

Sondre Liseth, Nest-Sotra

1. divisjon

Ågotnes Idrettsanl­egg

Tilskuere: 247

Dommer: Eivind Bodding, Haga Gule kort: Elmin Nurkic og Kristoffer Nesse Stephensen, Nest-Sotra Mål: 0–1 Patrik Johannesen (64.) Nest-Sotra (3–5–1–1): Egil Selvik– Bjarte Haugsdal, Daniel Arrocha, Elmin Nurkic–Petter Martinsen (Morten Bjørlo fra 72.), Peter Sørensen Nergaard, Kristoffer Nesse Stephensen, Haris Cirak, Sherko Faiqi (Oliver Kjaergaard fra 46.)– Sondre Liseth–Alexander Dang

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? FRUSTRERT: Nest-Sotra-trener Steffen Landro måtte søndag kveld igjen se sine gutter tape hjemme. Her fra tapet borte mot Åsane i serieåpnin­gen.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN FRUSTRERT: Nest-Sotra-trener Steffen Landro måtte søndag kveld igjen se sine gutter tape hjemme. Her fra tapet borte mot Åsane i serieåpnin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway