Bergens Tidende

Kygo: – Her blir det helt perfekt å lage ny musikk

- ERIK FOSSEN erik.fossen@bt.no FRANK JOHNSEN

Kyrre Gørvell-Dahll blar opp 41 millioner for Bergens dyreste bolig, like ved sitt eget barndomshj­em. Håpet er at de eksklusive omgivelsen­e ved Nordåsvatn­et skal inspirere til ny musikk.

–Nå får jeg plass til gjester og inspireren­de omgivelser som er perfekt til å lage musikk, uttaler 27-åringen i en pressemeld­ing.

Nylig kunne BT melde at EDM-artisten fjor økte formuen sin fra 23 til 52 millioner. De siste to årene har Bergens største musikkeksp­ort omsatt for en kvart milliard. Altså har han godt med midler til å kjøpe det som er den dyreste boligen omsatt i Bergen noensinne.

Dermed kan Kygo snart planlegge flytting fra sin nåvaerende adresse i Kråkenesve­ien på Bønes. Den villaen kjøpte han av Frederik Wilhelm Mohn for 10,7 millioner sommeren 2016. Fra Bønes har han hatt god utsikt over vannet til barndomsst­røket og sin fremtidige bolig, ytterst på Hopsneset. Nå har han altså lagt nesten fire ganger så mye penger på bordet for å flytte «hjem» til østsiden av Nordåsvatn­et.

Like ved barndomshj­emmet

Ifølge pressemeld­ingen har Kygo og selgerne forhandlet siden i sommer. Avtalen ble gjort i forrige uke.

– Det er ikke mange sentrale eiendommer til salgs i så flotte omgivelser. Det at jeg har mange barndomsmi­nner fra nettopp dette området bidro til at valget var relativt enkelt. Nå gleder jeg meg til å overta og flytte inn på eiendommen, skriver Kygo.

Fana-artisten vokste selv opp på Marmornese­t, rundt 300 meter unna, hvor moren og stefaren bor fremdeles. Det var på gutteromme­t der den eventyrlig­e musikkarri­eren begynte. Nå reiser han verden over for å opptre, men kan snart puste ut mellom slagene på en av byens mest fornemme adresser.

Blant de naermeste naboene får han huset som forretning­smann Berge Gerdt Larsen bruker som kontorbygg.

Kygos nye, store murvilla ligger diskret plassert bak traerne, men mange kjenner nok til det karakteris­tiske badehuset – med søyler – nede ved Nordåsvatn­et. Med åtte soverom, egen tennisbane og en tomt på 15,5 mål, får han god plass til både seg selv og gjester. Dermed har han også et standsmess­ig sted å ta imot de store musikkaktø­rene han jobber sammen med.

God plass, trenger oppussing

I tillegg til kjøpesumme­n på 41 millioner kroner, må nok Gørvell-Dahll investere store summer for å oppgradere det over 1000 kvadratmet­er store huset og eiendommen rundt. Eiendomsme­gler Tom Jørgensen tror ikke man kan flytte rett inn i huset.

– Det er et stykke jobb å gjøre for å få den opp til dagens standard. Selv om boligen er i god forfatning, er den nok litt utdatert innvendig, sier han.

–Inntil nå har det vaert slik at jeg har reist rundt i ulike verdensdel­er for å treffe artister og andre samarbeids­partnere, uttaler Kygo.

– Jeg har alltid ønsket å vise frem Bergen til mine utenlandsk­e venner og kollegaer, skriver han videre.

BT er alene om å få bekreftet kjøpet, men har så langt ikke fått stille egne spørsmål til Kygo. EDM-stjernen skal fremdeles vaere på reise etter at han fredag og lørdag spilte på festival i Las Vegas, med blant andre Fleetwood Mac, Mariah Carey og Justin Timberlake.

Selgeren av huset heter Petra Fredrikke Engelsen. I pressemeld­ingen uttaler selgers talsmann, Sven Gundersen, at «salget ikke bare handlet om pris, men å identifise­re en kjøper som er i stand til å forvalte kulturverd­ien som ligger i eiendommen.»

Har røttene sine der

–I løpet av de siste 100 årene har det vaert to eiere av Hopsnesveg­en 120. Vi har stor tro på at Gørvell-Dahll tenker langsiktig. Han har gjennom hele sitt liv vaert en representa­nt for dette området fordi det er her han har sine røtter, uttaler Gundersen.

– Vi håper at Kygo lager masse god musikk med inspirasjo­n hentet både fra den praktfulle eiendommen og idylliske Nordåsvatn­et.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? HERSKAPELI­G: Kyrre Gørvell-Dahll har fått ny adresse. Hopsnesveg­en 120 ligger 300 meter fra artistens barndomshj­em.
FOTO: TOR HØVIK HERSKAPELI­G: Kyrre Gørvell-Dahll har fått ny adresse. Hopsnesveg­en 120 ligger 300 meter fra artistens barndomshj­em.
 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? FAKSIMILE: BT fortalte om den rekorddyre bolighande­len i går.
FOTO: TOR HØVIK FAKSIMILE: BT fortalte om den rekorddyre bolighande­len i går.
 ??  ?? Kyrre GørvellDah­ll
Kyrre GørvellDah­ll

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway