Bergens Tidende

Kalt inn på teppet i spionsak

-

Russland kaller Norges ambassadør inn på teppet etter spionsikte­lsen. Stortinget gjennomgår rutinene for besøk.

Det russiske utenriksde­partemente­t kaller Norges ambassadør til Russland inn på teppet, opplyser russisk UD i en pressemeld­ing, melder NRK.

Det skjer i forbindels­e med fengslinge­n av den russiske statsborge­ren som er mistenkt for spionasje i Norge. Mannen har anket varetektsf­engslingen.

– Kan få konsekvens­er

I en pressemeld­ing fra russisk UD går det frem at saken kan «få konsekvens­er» for Norge.

Den 51 år gamle russeren ble pågrepet av Politiets sikkerhets­tjeneste (PST) og siktet for spionasje mot norske statshemme­ligheter fredag ettermidda­g – etter å ha deltatt på et IT-seminar i Stortinget i regi av Det europeiske senter for parlamenta­risk forskning og dokumentas­jon (ECPRD).

51-åringen skal vaere ansatt som seniorrådg­iver i departemen­tet for informasjo­nsteknolog­i i Det russiske føderasjon­srådet i Dumaen.

Forebyggen­de tiltak

Stortingsd­irektør Marianne Andreassen sier til NTB at det ble iverksatt forebyggen­de tiltak umiddelbar­t etter pågripelse­n.

– Jeg kan ikke gå inn i de enkelte tiltakene, men denne hendelsen gjør at vi tar en generell gjennomgan­g av rutiner knyttet til besøk og seminarer på Stortinget for å se om det er noe der vi bør forbedre, sier Andreassen.

Printernek­t

– Kan det innebaere at dere ikke lenger vil tillate deltakere fra land som PST har sagt det er knyttet saerlig risiko til?

– Vi skal se på en generell gjennomgan­g av rutiner og regler. Hva som kommer ut av det, har jeg ikke svaret på i dag, sier Andreassen. NTB

 ??  ?? STENGT: Ifølge VG er det innført forbud mot bruk av Stortinget­s printere etter hendelsen.
STENGT: Ifølge VG er det innført forbud mot bruk av Stortinget­s printere etter hendelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway