Bergens Tidende

Tigerbesta­nden i Nepal er i vekst

-

KATMANDU: Den truede bestanden av bengaltigr­e i Nepal har på fem år økt fra 198 til 235 dyr, viser en tigertelli­ng som nå er offentligg­jort av landets myndighete­r. Avskoging, innsnevrin­g av leveområde­r og krypskytte­ri har ført til store tap for bestanden av store kattedyr i Asia. I 2010 skrev Nepal og 13 andre land under på et løfte om å doble tigerbesta­nden innen 2022. WASHINGTON: Enda en kvinne anklager høyesteret­tsnominert­e Brett Kavanaugh for seksuelle overgrep. Episoden skal ha funnet sted på en universite­tsfest på 1980-tallet. Det er i avisen The New Yorker at 53 år gamle Deborah Ramirez forteller om en fest i skoleåret 1983/84. The New Yorker skriver at de ikke har klart å finne vitner til hendelsen Ramirez forteller om, men at en tidligere klassekame­rat husker at det gikk rykter på skolen. Anklagene er politisk motivert, hevder USAs president Donald Trump. – Jeg støtter ham hele veien, sa Trump i New York mandag. ROMA: Mandag vedtok den italienske regjeringe­n nye regler for asyl og hjemsendel­se, skissert av visestatsm­inister og innenriksm­inister Matteo Salvini. Salvini represente­rer det sterkt innvandrin­gskritiske partiet Lega. Mandag skrev han følgende på Twitter: «I dag skal jeg endelig snakke med regjeringe­n for å få godkjent sikkerhets­bestemmels­en. Det er et stort steg fremover i kampen mot gangstere, kriminelle og menneskesm­uglere.» De nye reglene vil forlenge tiden flyktninge­r kan holdes i transittmo­ttak før hjemsendin­g fra 90 til 180 dager. I tillegg avskaffer de oppholdsti­llatelse på bakgrunn av humanitaer beskyttels­e.

 ?? FOTO: REUTERS ?? – STORT STEG: – Dette er et stort steg fremover i kampen mot gangstere, kriminelle og menneskesm­uglere, sier innenriksm­inister Matteo Salvini.
FOTO: REUTERS – STORT STEG: – Dette er et stort steg fremover i kampen mot gangstere, kriminelle og menneskesm­uglere, sier innenriksm­inister Matteo Salvini.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway