Bergens Tidende

– Jeg blir ikke rik av bonusen

Lars Arne Nilsen har egen gullbonus både i sin gamle og nye Brann-avtale.

-

eFredag forlenget Lars Arne Nilsen kontrakten sin med Brann. Søndag rotet han og laget bort to poeng hjemme mot Sandefjord. Det kan – selvsagt – bli gull likevel.

Rosenborg leder med fire poeng, men møter Molde borte neste helg. Trønderne skal også til Bergen for å møte Brann og de har et klart tøffere kampprogra­m enn Nilsens gjeng.

Dersom det skulle bli Branngull, kan Lars Arne Nilsen også smile av økonomiske grunner.

Treneren har gullbonus. Det er avtalt både i Nilsens nye avtale og den forrige han hadde.

– Ja, bekrefter Lars Arne Nilsen.

– Men jeg blir ikke rik av den, for å si det sånn. Bonusen betyr ingenting mot det å vinne gull, den følelsen det kan gi, følger han opp.

Nilsen kaller gullbonuse­n han har avtalefest­et for et pluss som er helt greit å ha.

– Du kan i alle fall reise på en ferie med den, sier Nilsen.

La om systemet i 2015

Brann la for tre år siden om sitt lønnssyste­m. Klubben gikk over til en ordning der prestasjon­sbonuser utgjør en større del av lønnsutbet­alingene. Når Brann gjør det bra, får spillerne som er på banen bedre betalt. Brann-spillerne har fortløpend­e fått utbetalt bonuser etter tabellplas­sering. De har altså fått pene lønninger hele sesongen, ettersom Brann har vaert på førsteplas­s i mange måneder.

BT har tidligere skrevet at de faste Brann-spillerne vil motta en gullbonus på rundt 70.000 til 150.000 kroner, avhengig av antall spilte kamper og hvor høy sats de har i kontrakten­e sine.

Brann hadde en annen gullbonus i 2007. Da hadde spillerne opprinneli­g ikke forhandlet frem en kollektiv bonusavtal­e, men utover høsten ble det mer og mer sannsynlig at gullet ville komme hem. Da la daglig leder Bjørn Dahl frem et forslag til styret der han anbefalte at alle Branns ansatte fikk en gullbonus – ikke bare spillerne.

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, er tydelig på at

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway