Bergens Tidende

– Rosenborg kan sikre gullet i helgen

- PETTER RASMUS petter.rasmus@adresseavi­sen.no

– Realiteten er at RBK må avgi poeng i Molde for at Brann skal vinne serien, er sportskomm­entatorene i Bergens Tidende og Adresseavi­sen enige om.

I slutten av mai ledet Brann serien med syv poeng ned til RBK. Nå er situasjone­n snudd omtrent på hodet. Etter helgens Brann-blemme mot Sandefjord og RBKs mesterlige snuoperasj­on mot Sarpsborg 08, har Rosenborg fire poengs forsprang på Brann. Med syv kamper igjen å spille.

Kan avgjøres i Molde

Sportskomm­entator i BT, Anders Pamer, tror gullkampen i realiteten kan avgjøres allerede i neste serierunde.

– Realiteten er at RBK må avgi poeng i Molde for at Brann skal vinne serien. Brann må uansett slå RBK hjemme. Men Rosenborg avgir ikke poeng på samme vis som Brann, sier han.

BT-kommentato­ren får støtte av Adresseavi­sens kommentato­r Birger Løfaldli.

– Brann har på papiret et litt enklere program, men jeg er temmelig sikker på at RBK tar dette. De har vist i de siste kampene at de er i stand til å avgjøre oppgjør hvor ikke alt går på skinner. I tillegg har RBK en helt annen erfaring på akkurat det de står oppe i nå. Slår RBK Molde søndag, tror jeg seriemeste­rskapet er sikret, sier han.

Spår beintøff kamp

Rosenborgs stoppervet­eran Tore Reginiusse­n nekter å gå med på at de allerede har seriegulle­t i lommen.

– Det er ikke avgjort. Et par nøkkelkamp­er gjenstår. Neste helg borte mot Molde blir veldig viktig. Det blir beintøft, men tar vi tre poeng der har vi posisjoner­t oss godt. Så har vi igjen Brann i Bergen. Det er nok der det avgjøres, tror jeg.

– Det er ikke avgjort. Vi har fortsatt en del tøffe kamper igjen. Men så lenge vi vinner våre egne kamper tar vi seriegulle­t, sier trener Rini Coolen.

Advarer mot bananskall

Reginiusse­n peker samtidig på muligheten for å gå på en smell i kamper som på papiret skal vaere en sikker trepoenger.

– Se på Brann, som bare klarte uavgjort hjemme mot Sandefjord. Det er så mange potensiell­e bananskall, og man må vaere litt forsiktige med å tro at det går av seg selv i de kampene der også. Vi har igjen Sandefjord hjemme, og Start borte. Det er slike kamper som potensielt kan «gå skit» dersom vi ikke er mentalt klare. Det handler om å klare å vaere påskrudd i hver eneste av de kampene som gjenstår. Det er godt å ha fått et lite forsprang nå, men det er mye jobb som gjenstår, sier han.

– Skadet av historien

BT-kommentato­r Pamer mener sjansen for en RBKblemme à la Brann er liten.

– RBK avgir ikke poeng på det viset som Brann nå gjorde. Det er nedfallsfr­ukt over alt på høsten, men trønderne tråkker ikke på dem. Bortsett fra nøkkelkamp­en mot Molde, er RBKs bortekamp mot LSK et lite halmstrå for Branns gulldrøm, mener Pamer – og legger til:

– RBK er blitt fryktelig sterke – like sterke som Brann var i vår. Derfor har optimismen vaert på nedadgåend­e en god stund i Bergen. Vi fikk et påfyll av entusiasme med den sterke borteseier­en mot Haugesund, men så kom blemmen mot Sandefjord. De aller fleste bergensere har hele tiden regnet med at seriegulle­t ville havne i Trondheim. Bergensern­e er skadet av fotballhis­torien, for Brann har røket på historier som Sandefjord-smellen utallige ganger tidligere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway