Bergens Tidende

Lars Arne Nilsen

-

Født 6. april 1964.

Fra Fjell kommune. Karriere som spiller: Stord

(-88), Sogndal (89-90), Nest-Sotra (91-94), Volda

(95-).

Karriere som trener: Trente Ørsta i 1999. Fra

2008 assisteren­de trener i Hødd. Hovedtrene­r i Hødd fra 2010-2013. Vant cupen med Hødd i 2012. Branntrene­r fra 2015. hun ikke ønsker å kommentere «detaljer» i Nilsens kontrakt med Brann. Ikke engang om det eksisterer en gullbonus, slik Nilsen bekrefter at det gjør.

Har økt lønnen flere ganger

Da Nilsen forlenget Brannkontr­akten før helgen, svarte han tydelig «ja» på spørsmål om avtalen gir ham betydelig bedre betalt. For 2016 sto Nilsen oppført med en likningsin­ntekt på mer enn 1,5 millioner kroner. Før 2017 fikk han ny Brannkontr­akt som løftet lønnen, noe som nå har skjedd igjen.

Nilsen tjener betydelig mindre enn mannen som i 2014 førte Brann ned en divisjon – svenske Rikard Norling... Han hadde en årslønn på om lag tre millioner kroner. Med Nilsens nye kontrakt plasserer han seg så avgjort blant de best betalte trenerne i Eliteserie­n, men på et lavere nivå enn for eksempel Ole Gunnar Solskjaer i Molde og den nå sparkede Kåre Ingebrigts­en i Rosenborg.

Brann har råd til å utbetale en gullbonus til Nilsen. Ekstra utbetaling­er fra sponsorer og «plassering­spenger» fra TVavtalen tilfører Brann ekstrainnt­ekter på godt over fem millioner kroner, i tillegg til at Brann da vil delta i mesterliga­kvalifiser­ing – en deltakelse som utløser nye millionutb­etalinger fra Uefa. Seriegull fører også til større fart i partoutkor­tsalget for 2019 og gir Brann bedre kort på hånden i sponsorfor­handlinger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway