Bergens Tidende

Modric årets spiller

-

Kroatia-kaptein og Real Madrid-stjernen Luka Modric gikk helt til topps i Fifas kåring av årets fotballspi­ller i 2017/18.

Dermed ble det den lille midtbanema­nnen som stakk av med prisen foran Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal) og Mohamed Salah (Liverpool/Egypt).

– Det er en stor aere og en vakker følelse å stå her med dette trofeet. Jeg vil takke Cristiano og Mohamed for en fantastisk sesong. Og jeg er sikker på at du får en ny sjanse i fremtiden til å vinne, sa Modric mens han sendte et blikk i retning Salah.

Ronaldo hadde vunnet prisen de to siste årene.

Ada Hegerberg var blant tre nominerte til prisen som årets kvinnelige fotballspi­ller, men nådde ikke helt opp på årets galla. Utmerkelse­n gikk til den brasilians­ke profilen Marta, som nå spiller for Orlando Pride i USA.

På trenerside­n ble det ikke uventet heder til mestertren­eren Didier Deschamps, som ledet Frankrike til VM-gull 20 år etter at han vant som kaptein for hjemlandet.

Hegerbergs trener i Lyon, Reynald Pedros, vant prisen som årets trener på kvinneside­n. Salah-trøst

Thibaut Courtois stakk av med prisen som årets keeper etter sine bragder for Chelsea og Belgia, mens Liverpool-stjernesku­ddet Salah mottok den gjeve Puskas-prisen for årets mål. Den fikk han for sin saerdeles vakre fulltreffe­r i byderbyet mot Everton i desember. NTB

 ?? FOTO: JOHN SIBLEY, REUTERS ?? VANT: Luka Modric vant Fifa-kåringen. For første gang på ti år het ikke vinneren Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.
FOTO: JOHN SIBLEY, REUTERS VANT: Luka Modric vant Fifa-kåringen. For første gang på ti år het ikke vinneren Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway