Bergens Tidende

Hordaland teater

-

hovedstad. Til det kom søknaden for seint, mener Andersland.

– Så eventuell økonomisk støtte fra kommunen må enten løses i budsjettfo­rhandlinge­ne i bystyret, eller vurderes når vi skal begynne arbeidet med 2020-budsjettet over nyttår.

Kulturbyrå­den mener det er naturlig at både staten og fylkeskomm­unen, som den største eieren av teateret, bidrar til spleiselag.

Nynorsk i bokmålland

Teatersjef­en er ikke engstelig for at ideen om et nynorskhus midt i Bergen sentrum vil møte motstand.

– For ett år siden ville jeg kanskje vaert det, men ikke nå. Prosjektet vårt er blitt tatt imot med åpne armer. Det ønsker vi å bygge videre på, sier hun.

Iversen mener det er viktig at Bergen viser at den også er en nynorskby.

– Og saerlig viktig blir det når vi skal bli en større region. Vi vil forsøke å dyrke frem den felles identitete­n vi vestlendin­ger har.

Leder for Noregs Mållag, Magne Aasbrenn, synes det er stas dersom Bergen får et eget hus for nynorsken.

– Alt som styrker nynorsken i Bergen er bra. Vi er veldig positive og håper byrådet finner midler til dette. At nynorsken blir synlig på gateplan gir et signal om at det er ok på bruke nynorsk også i Bergen, sier han.

Kulturreda­ktør i BT

 ??  ?? Regionteat­er for Hordaland og ble etablert i 1988.Driver teatervirk­somhet i tidligere Logen Teater midt i Bergen sentrum, et lokale de overtok 1. januar 2016.Teateret har nynorsk som administra­sjonsspråk og spiller på nynorsk og dialekt.Driften blir finansiert av staten (70 prosent) og fylket (30 prosent).Hordaland fylkeskomm­une er største eier (60 prosent). Vestlandsk­e Teatersent­er eier 20 prosent. Resten av aksjene fordeles på Hordaland ungdomslag, Voksenoppl­aeringsfor­bundet, Folkeakade­miet Hordaland og Hordaland mållag.FRODE BJERKESTRA­ND
Regionteat­er for Hordaland og ble etablert i 1988.Driver teatervirk­somhet i tidligere Logen Teater midt i Bergen sentrum, et lokale de overtok 1. januar 2016.Teateret har nynorsk som administra­sjonsspråk og spiller på nynorsk og dialekt.Driften blir finansiert av staten (70 prosent) og fylket (30 prosent).Hordaland fylkeskomm­une er største eier (60 prosent). Vestlandsk­e Teatersent­er eier 20 prosent. Resten av aksjene fordeles på Hordaland ungdomslag, Voksenoppl­aeringsfor­bundet, Folkeakade­miet Hordaland og Hordaland mållag.FRODE BJERKESTRA­ND
 ??  ?? TOMMELEN OPP: Forfatter Jon Fosse lurer på om Bergen kan bli nynorskens
TOMMELEN OPP: Forfatter Jon Fosse lurer på om Bergen kan bli nynorskens

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway