Bergens Tidende

Overnattin­gsbesøket deres regnet bort

-

Vann fra Starefosse­n flommet gjennom hagen, fylte gårdsplass­en og tok seg inn i første etasje. Der lå Astrid (17) og Olga (14) og sov.

Petter Larsson står utenfor huset i Starefossv­eien 22. Gårdsplass­en er fylt av vann. En stri bekk renner ut gjennom porten like ved siden av ham.

La ut sandsekker

Gatene er omgjort til elver. En sperrebukk i veien nedenfor ligger veltet, tatt av vannstrømm­ene.

Flere steder har beboere lagt ut sandsekker for å styre vannet unna nedkjørsle­r og hus.

Kraftig brusing høres fra Starefosse­n, som kaster seg ned fjellsiden like bak huset. Det er vannet fra den som har satt sitt ødeleggend­e preg på morgenen til Larsson-familien.

Fem barnebarn var på overnattin­g hos bestefar Petter natt til onsdag. To av dem, Astrid og Olga, lå i første etasje.

– Vi våknet av skvulping utenfor og sto opp. Da var det vann på gulvet, og begynte å hjelpe til med å baere ting opp i etasjen over, sier Astrid Måløy (17).

Ikke første gang

Det er ikke første gang ekteparet opplever dette. Lille julaften i fjor skjedde ganske nøyaktig det samme, om enn med noe mindre skadeomfan­g.

Problemet begge gangene har vaert at en kulvert på baksiden av huset, som skal lede vannet fra Starefosse­n inn i rør som går under eiendommen, ikke takler vannmengde­ne.

– Det er altfor dårlig kapasitet på rørene. I tillegg er det en «fordeler» ved fossen som skal sende halvparten av vannet en annen vei. Men der har det samlet seg opp så mye stein at det aller meste av vannet endte hos oss, forteller Petter Larsson.

– Ikke kommunens ansvar

Bergen kommune sier at vassdraget på baksiden av husene er privat og derfor ikke kommunens ansvar. De har likevel vaert i kontakt med velforenin­gen i Starefosse­n om hvordan de kan bidra, og jobber nå med å finne ut hvordan dette konkret skal gjøres.

Leilighets­kompleks

Tilsynelat­ende har overvann fra fossen, kombinert med heftig regn gjennom natten, sendt store vannmengde­r videre nedover fjellsiden – ned Starefossb­akken og til blant annet Ole Irgens vei. Der gjorde vannet store skader på leilighets­komplekset i nummer 14.

Nina Solem, som bor i første etasje av komplekset, ble vekket av en nabo midt på natten. Da hun skulle åpne døren på baksiden av huset, fikk hun den ikke opp. Den sto nemlig under vann. Løsningen ble å gå ut altandøren på motsatt side.

 ??  ?? DRAMATIKK: Besøket hos bestefar Petter Larsson i Starefossv­eien endte med nattlig dramatikk for barnebarna. Her er tre av de fem som var på overnattin­g. Fremst står Astrid Måløy (17), ved siden av henne står lillebrore­n Einar (14) og bakerst Olga Melby Larsson (14).
DRAMATIKK: Besøket hos bestefar Petter Larsson i Starefossv­eien endte med nattlig dramatikk for barnebarna. Her er tre av de fem som var på overnattin­g. Fremst står Astrid Måløy (17), ved siden av henne står lillebrore­n Einar (14) og bakerst Olga Melby Larsson (14).
 ??  ?? BASSENG: Flere parkerings­hus og garasjer sto under vann i morgentime­ne onsdag.
BASSENG: Flere parkerings­hus og garasjer sto under vann i morgentime­ne onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway