Bergens Tidende

Brann-treneren fortalte om et av sine store dilemmaer

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

– Jeg kjenner på at det er en stund siden vi har greid å få frem en egen spiller, sier Lars Arne Nilsen.

På Branns 110-årsdag var medlemmene inviterte til møte på Brann Stadion. Onsdag kveld fikk de høre journalist Davy Wathne intervjue flere Brannkjend­iser om klubbens historie. Deriblant selvsagt dagens trener Lars Arne Nilsen.

Antallet bergensere på laget var tema flere ganger gjennom kvelden. I dagens Brann-lag er det bare Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen igjen blant bergensere som spiller fast. Det er flere år siden klubben fikk frem en junior som har blitt en viktig del av laget.

– En ting vi kjenner litt på, er at det er en stund siden vi har greid å få frem en egen spiller. Det er min jobb å prøve på det, sa Nilsen fra scenen på Brann Stadion foran de rundt 100 tilhørerne.

For en trener innebaerer det å bruke unge spillere alltid noen dilemmaer. Det kjenner Nilsen på.

– Jeg må gi dem sjansen for at de skal bli gode. Men for at jeg skal gi dem sjansen må jeg se at de har potensial, sa treneren.

Han mener Brann kanskje har noen unge spillere som kan ta steget opp nå. Men er det verdt å bruke eliteserie­kamper på at unge spillere skal få utvikle seg? undrer treneren.

– Sannsynlig­vis fungerer de ikke etter to kamper, og vi taper kanskje to kamper. Skal vi bruke fire-fem kamper på å få dem gode nok, og så taper vi to-tre? Det er den diskusjone­n og dilemmaet vi har.

For Nilsens ambisjon er klar. Han vil vinne titler og komme til Europa.

– Men skal vi få frem de unge spillerne vi har som er lovende, så må vi rydde plass til dem, gi dem muligheter.

Tidligere var det mange flere lokale spillere på Brann. På 1960- og 1970-tallet var det gjennomgåe­nde en bergensk stamme i laget.

Wathne lurte på om Nilsen ønsker å bergenifis­ere laget.

– Det å hente tilbake bergenske spillere er ganske dyrt, men hadde vi fått med oss noen på å hente spillere tilbake fra Sarpsborg, Molde, Haugesund eller hvor de er – slik at vi ikke måtte ta et steg ned for å bygge det laget – så er det mulig på sikt, om klubben vil ha den profilen, sier Nilsen.

 ?? ARKIVFOTO: SCANPIX ?? BEST BAK: Brann har ikke gått gjennom noen offensiv revolusjon. Fortsatt er det defensive fundamente­t Branns klare styrke.
ARKIVFOTO: SCANPIX BEST BAK: Brann har ikke gått gjennom noen offensiv revolusjon. Fortsatt er det defensive fundamente­t Branns klare styrke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway