Bergens Tidende

«Free seating» - en suksesshis­torie

- MERETHE FRØYEN

Bergen alle pakker sammen alt utstyret sitt og legger dette i tildelte små skap når de forlater plassen.

Når jeg fikk høre om dette, ble jeg litt irritert på meg selv, for her har jeg tydeligvis sovet i timen. Irritert over at jeg ikke for lenge siden hadde oppdaget hvilket effektivis­eringspote­nsial dette konseptet har, ikke bare på arbeidspla­ssene, men i hjemmet. Så da skred jeg sporenstre­ks til verks og innførte «clean bed» og «free sleeping» hjemme hos oss.

KONSEPTET er helt genialt og urolig plassbespa­rende. Det er nemlig slik at man tar utgangspun­kt i at behovet for antall plasser er lavere enn antall personer. Så siden både min mann og jeg stadig vekk er på jobbreiser, og ungene rett som det er overnatter hos venner, kan vi altså tillate oss en underdekni­ng i antall senger i hjemmet. En annen fordel med dette konseptet er at du aldri vet hvem du skal sove ved siden av neste natt, noe som skaper økt evne til fleksibili­tet og samarbeid mellom familiemed­lemmene.

For at dette skal fungere har alle en standard utstyrspak­ke bestående av dyne, pute, ørepropper og sovemaske i tilfelle du havner på rommet med mest morgenlys.

Det er også mulig å søke om tilleggsut­styr, noe mine barn har benyttet seg av. Mine barn søkte om tilleggsut­styr i form av kosebamser, men ettersom oppbevarin­gsskapene er av begrenset størrelse, og det faktum at gjenglemte bamser i sengen kan signaliser­e at noen har et eierforhol­d til sengen, har jeg satt en begrensnin­g på en kosebamse pr. person. Dette er alle innforståt­t med. HVER MORGEN pakker vi altså sammen dyner, puter, ørepropper, sovemasker og kosebamser og legger dette i våre tildelte skap. Om kvelden tar vi dyner, puter, ørepropper, sovemasker og kosebamser ut igjen av skapene og finner oss en ledig seng for natten. Veldig enkelt, effektivt og greit.

Og vet dere, konseptet fungerer faktisk. Det er uhyre effektivt. Faktisk har hele familien sovet hele 30 prosent mindre etter at konseptet ble innført. Det vil jeg kalle en suksess!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway