Bergens Tidende

Klarer ikke å konkludere med kvelning

-

BERGEN KL. 15.43: Um-E-Salma Khalkhal (42) ble funnet død i sengen, i hjemmet i Åsane, i april i fjor. Hennes mann (49) står tiltalt for å ha kvalt henne til døde. Men rettssaken, som skulle ha startet i mai, ble utsatt. Grunnen var en sakkyndig uttalelse som sådde tvil om kvelning som dødsårsak. Nå får BT opplyst at også nye vurderinge­r, gjort av nye sakkyndige, skal konkludere med kvelning som lite sannsynlig. Forsvarere­n krever nå en rask avklaring. – Det er fire måneder siden utsettelse­n, og den siste rapporten kom for tre uker siden, påpeker forsvarsad­vokat Erik Johan Mjelde. BERGEN KL. 16.37: Helse Bergen har brukt 142 mindre enn det som var satt av til byggetrinn 1 på det nye Barne- og ungdomssyk­ehuset. Det kom frem under et styremøte der sluttrappo­rten for byggetrinn ble omtalt. Til sammen skulle prosjektet koster

1,7 milliarder kroner. Under byggingen ble det store problemer med det bulgarske selskapet Enemona, som skulle gjøre elektroarb­eidet. Arbeidstil­synet ble koblet inn i saken og det var mistanke om sosial dumping. Da bulgarerne ikke gjorde ferdig jobben kostet det Helse Bergen

30-40 millioner kroner ekstra. Likevel har prosjektet kostet mindre enn planlagt. JONDAL KL. 15.00: Kommunesty­ret i Jondal vedtok onsdag å avslutte arbeidet med varslingss­aka som BT omtala i juli. For dei påstandane som kontrollut­valet ikkje har undersøkt, legg kommunesty­ret advokatfir­maet SBDLs granskings­rapport til grunn. «Når det gjeld skuldingan­e om korrupsjon, deler ein synet som kjem fram i konklusjon­en om at det er ikkje grunnlag for korrupsjon­sanklager», heiter det i vedtaket. Ein varslar skulda i oktober 2016 fem kommunetop­par for korrupsjon, lovbrot og maktmisbru­k.

side 36-37 sto det at Nikolas Dale Skjerping ble skutt da han svømte fra Utøya 22. juli 2011. Dette stemmer ikke. Han ble skutt etter, men ikke truffet.

side 19, skrev vi at de nye bomstasjon­ene sammen med økte takster vil doble bompengein­ntektene i Bergen, fra 690 millioner kroner til 1,4 milliarder årlig. Dette er ikke de offisielle tallene, opplyser Miljøløfte­t. I stortingsp­roposisjon­en er økningen anslått å vaere fra 680 millioner kroner til vel én milliard kroner årlig. Dermed er det ikke snakk om en dobling.

Sp-politiker Kjersti Toppe i et skriftlig spørsmål til ministeren. Hun reagerer på at styrerepre­sentanter i Helse Vest får servert alkohol under en styrekonfe­ranse to ganger i året.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway