Bergens Tidende

Slik blir du god i padel

-

Kom deg frem til nettet: – Målet er å vaere tålmodig og jobbe bak på banen. Når muligheten byr seg, kom deg frem til nettet. Partnere skal alltid følge hverandre, og det er ikke slik at man trenger å vinne poenget med en gang. Det er litt som matlaging: Man lager mat en stund før man kan spise, forklarer padeltrene­r Duaso.

Spill underskru heller enn overskru: Spillet minner om double i tennis, men treneren sier han ofte ser at folk ikke forstår spillets taktikk. – Den vanligste feilen er at man bruker for mye kraft i slagene. Nøkkelen ligger i å spille med underskru, da er det mye vanskelige­re for motstander­ne, sier Duaso. Det står i kontrast til hvordan man spiller tennis. I tennis legges det vekt i slagene, men er ballen for hard i padel kommer ballen bare tilbake.

Laer deg de viktigste slagene: De to viktigste slagene i padel er lobb og «baneja». Lobbene bruker man for å presse motstander­en bak på banen. «Baneja» er en slags smash med underskru. Når ballen da treffer bakveggen, vil den skrus ned mot bakken igjen. – Er man god på å lobbe, må motstander­en jobbe hardt. Beveger det ene laget seg bakover, går motstander­ne fremover. Og omvendt! Taktikken ligger derfor i å bevege seg, forklarer treneren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway