Bergens Tidende

John Arild Andersen

-

Alder: 68.

Bosted: Skansen.

Sivil status: Gift, fire barn og fem barnebarn.

Yrke: Pensjonist. Direktør for internasjo­nale relasjoner på NHH.

Aktuell: Har vunnet sin klasse i Stoltzekle­iven Opp ni år på rad. ham. Da han var rundt 60, fikk han høre fra Kristen Skjeldal, som da var rett over 40, at blant dem over 40 år i Stoltzekle­iven opp, så var Skjeldal nummer én og Andersen nummer to.

– Hvor var alle dem i 40-årene og 50-årene, lurte vi på.

I fjor spratt tiden opp til 12.10. – Knaerne mine trøbler etter et langt liv. Egentlig var løpet i fjor en god prestasjon, det tatt i betraktnin­g.

Konkrete råd

Andersens hovedråd er å bruke transporte­n til og fra jobb til trening. På den måten slipper man å gå ut og trene seinere om kvelden. Men han har noen flere: Det må vaere lystbetont, man må ville det. Ambisjonen­e må ikke vaere for høye. Ta ting gradvis. Oppsøk et løpermiljø og få treningska­merater der. Lytt til folk med erfaring. Man må ikke begynne med løping, man kan begynne med å gå.

Gleden ved å bevege seg i naturen mener Andersen ligger i den norske folkesjele­n.

– Jeg tror alle kan laere seg å like det å gå og løpe i skog og mark. Jeg har hatt med meg barna ut, og nå er det barnebarna. Treåringer kommer seg opp Stoltzekle­iven også. De må bare få litt premier underveis.

Maten Andersen spiser er det ingenting spesielt ved. Han liker brødskiver med blåbaersyl­tetøy og drikker melk. Sjokolade unner han seg også.

– Men jeg drikker tran, og jeg er aldri syk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway