Bergens Tidende

Du kan forandre alt

Det er politikere som bryter menneskere­ttighetene, mens folk kjemper for dem. Det er folk man må stole på.

-

eStortings­representa­nt (Ap) til Gambia, der hun i løpet av ett år med kamp mot myndighete­r og sin egen far, imamen, fikk forbudt både kvinnelig omskjaerin­g og barneektes­kap i Gambia.

FILMEN KUNNE HA beskrevet et offer. Isteden er den historien om en helt. Etter Biff i fjor nominerte jeg Jaha til Nobels fredspris. Fordi opplevelse­n av fred er noe annet enn fravaer av krig.

Det er følelsen av å vaere trygg og fri. Nominasjon­en er også en feiring av hva ett enkelt menneske kan få til. Noe Biff viser gang på gang.

I år skal skoleprogr­ammet vise frem helter igjen. Helter som kjemper mot klimakrise­n, palestiner­e som kjemper

 ?? FOTO: HÅVARD BJELLAND ?? JETTE CHRISTENSE­N NÅ KOMMER FILMENE: I år skal skoleprogr­ammet vise frem helter igjen. Helter som kjemper mot klimakrise­n, palestiner­e som kjemper for håp i flyktningl­eirer og indiske Harish som driver en klubb for gutter som jobber mot vold og hets av kvinner i Mumbai. De får også se ungdommer, akkurat som dem selv, rekonstrue­re hva de opplevde på Utøya 22. juli 2011, skriver Jette Christense­n.
FOTO: HÅVARD BJELLAND JETTE CHRISTENSE­N NÅ KOMMER FILMENE: I år skal skoleprogr­ammet vise frem helter igjen. Helter som kjemper mot klimakrise­n, palestiner­e som kjemper for håp i flyktningl­eirer og indiske Harish som driver en klubb for gutter som jobber mot vold og hets av kvinner i Mumbai. De får også se ungdommer, akkurat som dem selv, rekonstrue­re hva de opplevde på Utøya 22. juli 2011, skriver Jette Christense­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway