Bergens Tidende

Livet på Haukeland

-

som hindret bevegeligh­eten i armen. Nå kan jeg vri på armen, det kunne jeg ikke før operasjone­n.

Jeg satser på at det blir hjortejakt, selv om jeg er nyoperert. Konen får skyte, så skal jeg drive dyrene. Men det går nok noen uker før jeg er i full drift igjen, både i skogen og på jobb. Jeg jobber vanligvis som elektriker på Bjølvefoss­en.

Yngve Anthun: Et spennende eventyr

I dag følger jeg min kone til legekontro­ll. Andre ganger har jeg time selv. Uansett tar jeg gjerne turen innom pasientbib­lioteket som er et kjempeflot­t tilbud.

I dag låner jeg med meg Randulf Valles bok om Hjalmar Dale. «Den glemte eventyrer» var min fars tremenning og kom fra Dale. Opprinneli­g var han fra Osterøy og het Hundhammer, men tok navnet Dale etter at han utvandret til Canada.

Dale levde hele sitt liv blant indianere i Nord-Canada. Han var pelsjeger og faktisk den som laerte opp Helge Ingstad. Jeg har lest boken om ham en gang tidligere, men synes det er et så spennende eventyr at jeg tar den i reprise.

Jan Mittet: Hjertet er helt i orden

Jeg er så fascinert av historie. Saerlig russiske historie. Landet har en brokete fortid med grusomme despoter og store omveltning­er. Fascineren­de er det å lese om hva mennesket kan finne på.

I dag er jeg i form til å gå på biblioteke­t og låne noen historieti­dsskrift. I morgen regner jeg med å reise hjem. Jeg ble hentet med ambulanse hjemme for bare to dager siden og rushet opp på hjerteavde­lingen. Smertene i brystet var så intense at jeg var sikker på det var infarkt. Nå vet jeg at hjertet mitt er helt i orden. Det er jo greit å vite når man er naermere 65 år gammel. Jeg vet ikke hva smertene skyldtes, men hjertet var det ikke.

Ingvar Vaage:

Et viktig stykke lokalhisto­rie

Jeg deltar i en studie med utprøving av nye kreftlegem­idler og reiser stadig vekk til Haukeland fra Rødvaer, utenfor Haugesund, der jeg bor.

I dag plukker jeg med meg en bok med et viktig stykke lokalhisto­rie. Arne Vestbø har skrevet om Moritz Rabinovitz, som var en fremtreden­de forretning­smann i Haugesund – og jøde. Rabinovitz var blant de første som tyskerne arrestert. De fikk tak i ham, selv om han flyktet og prøvde å gjemme seg. Rabinovitz og datteren overlevde ikke krigen.

 ??  ?? JAN MITTET
JAN MITTET
 ??  ?? JOHNNY AALVIK
JOHNNY AALVIK
 ??  ?? Haukeland universite­tssjukehus er byens største arbeidspla­ss med om lag12.000 ansatte.I løpet av et år er det900.000 pasientmøt­er. 2500 helsearbei­dere får utdanninge­n sin på Haukeland. Livet på sykehuset rommer både dramatikk, sorg og glede. Men også mye hverdagsli­v. I en serie artikler presentere­r vi noe av dette.
Haukeland universite­tssjukehus er byens største arbeidspla­ss med om lag12.000 ansatte.I løpet av et år er det900.000 pasientmøt­er. 2500 helsearbei­dere får utdanninge­n sin på Haukeland. Livet på sykehuset rommer både dramatikk, sorg og glede. Men også mye hverdagsli­v. I en serie artikler presentere­r vi noe av dette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway