Bergens Tidende

Hva skjer med Flesland?

- GEIR MAGNE SKEIDE

Bergen ETTER ÅREVIS MED sprengt kapasitet fikk Bergen endelig en sårt tiltrengt ny terminal på Flesland, men så ble det full stopp: Planene for å oppgradere den gamle terminalen ble overrasken­de satt på pause på ubestemt tid av Avinor, begrunnet med pengemange­l.

Denne pengemange­len ser tydeligvis ikke ut til å gjelde Oslo. Etter nylig å ha brukt mange milliarder på den nyåpnede piren på Gardermoen, skal man nå i gang med ytterliger­e en storstilt utbygging – denne gangen en Schengenut­videlse på 30.000 kvadratmet­er til en pris av 3,3 milliarder kroner. Samtidig står Flesland igjen som en halvveis utført jobb med en totalt nedslitt 80-tallstermi­nal i grell kontrast til nybygget.

MAN KAN UNDRE SEG OVER at ikke Bergens politikere krever å få jobben fullført. Hva sier Avinor og ledelsen ved Bergen Lufthavn – når skal arbeidet settes i gang? Eller er det slik at flypassasj­erene i Bergen forventes å finne seg i utdatert infrastruk­tur mens man på Gardermoen fortsetter å bygge uten stans?

For pengene finnes jo tydeligvis, om de skal brukes i Oslo.

 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? KUTT: Alternativ­et til bompenger i Bergen er blant annet å kutte i offentlige tjenester til innbyggern­e. Men hvem vil det, spør innsender.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE KUTT: Alternativ­et til bompenger i Bergen er blant annet å kutte i offentlige tjenester til innbyggern­e. Men hvem vil det, spør innsender.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway